7 ležernih filmov za tiste dni, ko imamo vsega dovolj in potrebujemo počitek in mir
7 ležernih filmov za tiste dni, ko imamo vsega dovolj in potrebujemo počitek in mir

7 ležernih filmov za tiste dni, ko imamo vsega dovolj in potrebujemo počitek in mir

Včasih so dnevi preprosto pretežki. Preveč obveznosti, preveč stresa ali morda samo tisti nerazložljiv občutek preobremenjenosti. V takih trenutkih vsi iščemo nekaj, kar nas lahko pomiri in nam da trenutek umika od sveta. Za mnoge od nas so to filmi, ki nas potolažijo. Prinašajo nam občutek topline, nostalgije in varnosti. Ne glede na to, ali gre za film, ki smo ga videli že neštetokrat, ali za novo odkritje, so ti filmi preprosti, tolažilni in vedno tam, ko jih potrebujemo!

Tukaj je seznam ležernih filmov, ki so kot nalašč za tiste trenutke, ko potrebujemo počitek in mir.

My Best Friend’s Wedding

Kakšna klasika! My Best Friend’s Wedding je eden tistih filmov, ki so ga že vsi videli. Julia Roberts igra Julianne, žensko, katere dolgoletni prijatelj Michael (Dermot Mulroney) naznani, da se bo poročil. Le nekaj dni pred njegovo poroko se zave, da je pravzaprav zaljubljena vanj in ga želi osvojiti.

comfort filmovi

Billy Elliot

“Kaj je narobe z baletom? Veliko fantov pleše balet.” To je stavek, s katerim želi mladi Billy Elliot prepričati svojega konservativnega očeta, da mu dovoli trenirati balet. Legendarni film iz leta 2000 spremlja nadarjenega Billyja iz delavske družine, ki je razpet med nepričakovano ljubeznijo do plesa in razpadajočo družino. Mlada Jamie Bell je bila v glavni vlogi odlična, zadnji prizor pa nas vedno spravi v jok.

comfort filmovi

The Grand Budapest Hotel

Številni filmi Wesa Andersona dajejo občutek ugodja, danes pa smo izpostavili enega njegovih najuspešnejših – The Grand Budapest Hotel. Ta nenavadna komedija pripoveduje zgodbo o dogodivščinah M. Gustava (Ralph Fiennes), vratarja v znanem evropskem hotelu med obema svetovnima vojnama, in Zera Moustafeja, lobista in njegovega najbolj zaupanja vrednega prijatelja.

comfort filmovi

Before Sunrise

Prvi del slavne romantične trilogije Before Sunrise vam ne more kaj, da vam ne bi bil všeč. Dogajanje se odvija v enem dnevu in spremlja mladeniča Jesseja in dekle Celine, ki se srečata na vlaku v Evropi. Zbližata se in odločita, da en večer skupaj preživita na potepanju po Dunaju. Na žalost oba vesta, da bo to verjetno njuna edina noč skupaj. Čar tega filma je velika kemija med Ethanom Hawkom in Julie Delpy.

comfort filmovi

School of Rock

Če govorimo o nostalgiji, ni boljšega filma, ki bi vzbudil ta občutek kot School of Rock. Klasična komedija, School of Rock spremlja Jacka Blacka v eni njegovih najljubših vlog. Dewey Finn (Black), potem ko ga vržejo iz skupine, pride v službo kot nadomestni učitelj in prevzame razred v zasebni osnovni šoli. Odloči se, da bo ta nadarjeni razred spremenil v rock skupino.

comfort filmovi

Willy Wonka and the Chocolate Factory

Obstaja več različic Willyja Wonke, vendar nobena ni tako blizu srcu kot izvirnik. Čarobni svet znane čokoladne tovarne nas lahko takoj razveseli in popelje na pravo pustolovščino. Kultni film, posnet po delu Roalda Dahla, spremlja Charlieja, revnega dečka, ki najde eno od petih zlatih vstopnic, ki ga pošljejo na ogled skrivnostne tovarne čokolade Willyja Wonke.

comfort filmovi

Amelie

Estetski svet francoskega filma Amelie nas vedno znova potolaži, ko se vanj vrnemo. Film spremlja mlado Amelie, sanjač, ​​ki živi v svojem domišljijskem svetu. Dela kot natakarica, kjer pogosto pomaga ljudem najti srečo. Njeno prizadevanje za širjenje veselja jo vodi na potovanje, kjer najde pravo ljubezen.

comfort filmovi

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri