Bo Angelina dobila drugega oskarja? Občinstvo v Benetkah je njeno vlogo v filmu Maria pozdravilo s stoječim aplavzom
Bo Angelina dobila drugega oskarja? Občinstvo v Benetkah je njeno vlogo v filmu Maria pozdravilo s stoječim aplavzom

Bo Angelina dobila drugega oskarja? Občinstvo v Benetkah je njeno vlogo v filmu Maria pozdravilo s stoječim aplavzom

Potem ko smo lani poleti dobili Oppenheimerja, film o slavnem fiziku, in Maestra Bradleyja Cooperja o legendarnem skladatelju Leonardu Bernsteinu ter Napoleona Ridleya Scotta o slavnem francoskem cesarju, je pripravljena še ena posebna biografska zgodba. Angelina Jolie igra operno pevko Mario Callas. Film je bil sinoči premierno prikazan na beneškem filmskem festivalu.

glazbeni biografski filmovi

Vrnitev igralke?

Prihajajoči biografski film se imenuje Maria. Film spremlja tragično življenjsko zgodbo slavne operne pevke v zadnjih dneh njenega življenja v Parizu leta 1970. Scenarij je napisal Steven Knight, odgovoren za nastanek serije Peaky Blinders ter filmov Spencer in Eastern Promises. Film je režiral Pablo Larraín, znan po režiji filmov o slavnih damah. Režiral je že filma Jackie, o nekdanji prvi dami Jackie Kennedy, in Spencer, biografsko zgodbo o princesi Diani.

Glavna vloga je pripadla Angelini Jolie, ki je že dolgo nismo videli v kakšni pomembnejši vlogi. Njena zadnja vloga je iz leta 2021 v Marvelovem filmu Eternals, na platnih pa se kot igralka pojavlja vse manj. Že dolgo se je uveljavila kot uspešna režiserka, znana pa je tudi po humanitarnem delu z UNCHR. Napoved, da bo Angelina Jolie igrala Mario Callas, je razveselila mnoge, mi pa se sprašujemo, ali to pomeni vrnitev igralke?

Angelina Jolie

8-minutni aplavz

Poleg Jolie v filmu igrajo še Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire) kot Marijina sestra Jackie Callas, Haluk Bilginer kot Marijin ljubimec Aristotel Onassis ter Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher in Kodie Smit-McPhee (Power of the Dog).

Občinstvo v Benetkah je Angelino Jolie spravilo v jok z osemminutnim aplavzom in ovacijami. Skandirali so njeno ime, saj je igralka postajala vse bolj čustvena. To je prvič, da Angelina poje v filmu, zato so številni njenemu nastopu namenili še toliko več pozornosti. Kritiki so bolj kot o samem filmu pisali o Angelini kot Marii Callas. To nakazuje, da bi lahko Angelina zelo verjetno vstopila v boj za oskarja. Ni čudno, da Akademija rada nagrajuje igralce in igralke, ki utelešajo resnične ljudi, še posebej slavne s težavnimi življenji. Tako je Angelina lahko pobrala svojega drugega oskarja. Spomnimo, leta 2000 je prejela oskarja za najboljšo stransko igralko v filmu Girl, Interrupted. Kritiki pravijo, da je Angelini uspelo upodobiti Marijo z glamurjem, ki ga je izžarevala operna pevka.

Dobra novica za vse, ki si film želite ogledati, je, da ga je kupil tudi Netflix, vendar še ni informacij, kdaj naj bi film prišel na pretočno platformo.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri