Na Netflix prihaja serija o življenju legendarnega voznika Ayrtona Senne
Na Netflix prihaja serija o življenju legendarnega voznika Ayrtona Senne

Na Netflix prihaja serija o življenju
legendarnega voznika Ayrtona Senne

Letos maja so minila tri desetletja, odkar nas je zapustil eden največjih dirkačev v zgodovini Formule 1 – Ayrton Senna. Njegove uspehe na progi bodo proslavili tudi v novi seriji, ki bo na Netflix prišla 29. novembra. Imenovana preprosto Senna, bo sestavljena iz šestih epizod. Glavno vlogo vozniškega asa so zaupali mlademu brazilskemu igralcu Gabrielu Leoneju.

Senna
Senna

Kaj nam prinaša Senna?

Projekt nastaja v sodelovanju z družino Senna, zato je voznikova sestra Viviane izbiro glavnega igralca komentirala z besedami: “Ima sposobnost verodostojnega prikaza edinstvene Ayrtonove osebnosti, še posebej Ayrtona, kakršnega smo poznali kot družina, takšnega izven proge.” Serija bo prikazala Sennovo športno pot, polno zmagoslavnih uspehov, a tudi dni, v katerih ni mogel skriti žalosti in razočaranja. Od rodne Brazilije, prek Anglije, kjer je začel kariero, do usodne nesreče v Italiji …

Senna
Senna

Koga še gledamo v seriji?

Ob Leonu imamo priložnost v vidnih vlogah videti Pâmelo Tomé, ki je igrala Xuxo, brazilsko televizijsko zvezdnico in Sennovo nekdanjo partnerico. Matt Mella, ki je odigral Senninega velikega rivala Alaina Prosta, in Patrick Kennedy, ki je odigral vlogo nekdanjega šefa ekipe McLaren Rona Dennisa, sta dobila priložnost utelesiti dve ugledni imeni iz sveta F1.

Te dni so bili predstavljeni prvi posnetki ter napovedni video, ki daje slutiti, kaj nas to jesen čaka na malih zaslonih. Poglejte si spodaj!

Foto: Netflix, Profimedia

Naloži več
Zapri