Vsi govorijo o erotičnem trilerju, v katerem se Nicole Kidman zaplete v afero z mlajšim kolegom. Tukaj je vse o filmu Babygirl
Vsi govorijo o erotičnem trilerju, v katerem se Nicole Kidman zaplete v afero z mlajšim kolegom. Tukaj je vse o filmu Babygirl

Vsi govorijo o erotičnem trilerju, v katerem se Nicole Kidman zaplete v afero z mlajšim kolegom. Tukaj je vse o filmu Babygirl

Na letošnjem filmskem festivalu v Benetkah je bila Nicole Kidman razglašena za najboljšo igralko za vlogo v filmu Babygirl. Ta erotični triler v produkciji A24 je po nedavni objavi povzročil pravo zmedo, saj se o njem neprestano govori. Sodeč po prvih komentarjih, se zdi, da javnost film povsem dobro sprejema. O čem pravzaprav gre?

Babygirl

Erotični triler

Babygirl spremlja Kidmanovo v vlogi Romy, močne ženske in izvršne direktorice podjetja, ki zaradi nevarne in burne afere s svojim precej mlajšim pripravnikom postavi na kocko tako svojo kariero kot tudi družino. Mlajšega kolega igra novi vodilni igralec Harris Dickinson, ki ga v zadnjem času vedno pogosteje gledamo na naših zaslonih. Romynemu možu, ki je v filmu prikazan kot pomemben lik, daje obraz Antonio Banderas. Režiserka in scenaristka filma je Halina Reijn, znana po filmu Bodies Bodies Bodies, ki se je želela osredotočiti na žensko ranljivost, zaljubljenost, sram in jezo ter pokazati “notranjo zver” ženske.

Ko prvič slišite, da bo izšel erotični triler, v katerem ima starejša ženska afero z mlajšim moškim in je zgodba močno osredotočena na seksualno dinamiko, morda ne pomislite, da bi to lahko bilo kakovostno delo. Razumljivo, saj nas je film 50 odtenkov sive razočaral in uničil našo vero v to, da lahko ta žanr ponudi dober film. Kljub temu so komentarji občinstva, ki je med prvimi gledalo Babygirl, izključno pozitivni.

Neustrašna Nicole Kidman

Nicole Kidman smo letos videli v mnogih vlogah, vključno s serijama Expats in The Perfect Couple ter v filmu A Family Affair. Igralka je aktivna kot še nikoli, in resnično se ne pritožujemo, saj gre za eno najboljših igralk svoje generacije. Veseli smo, da je še vedno zelo iskana in uspešna v svojem delu. Poleg nagrade za najboljšo igralko v Benetkah različni kritiki in gledalci potrjujejo, da je njena igra v tem filmu morda njena najboljša.

Komentarji pod prvo napovedjo filma so prav tako pozitivni, kar nakazuje, da bo Babygirl vreden ogleda. Napoved ne razkriva preveč, a dovolj, da vzbudi zanimanje. Kemija med Kidmanovo in Dickinsonom se zdi prepričljiva, in če je mladi igralec potreboval še en razlog, da postane priljubljen med oboževalkami, ga je dobil v filmu Babygirl.

Babygirl

Po filmu Challengers, ki ga je prav tako mogoče označiti kot “steamy” romanco, Babygirl vrača upanje v žanr, ki je že dolgo časa postal izrabljen, saj gre pri filmu za raziskovanje človeškega uma in razumevanje, zakaj počnemo stvari, ki jih počnemo. Babygirl prihaja v kinematografe 25. decembra, napoved pa je na voljo spodaj.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri