Začenja se beneški filmski festival. Izvedeli smo, kateri težko pričakovani filmi bodo premierno prikazani na festivalu
Začenja se beneški filmski festival. Izvedeli smo, kateri težko pričakovani filmi bodo premierno prikazani na festivalu

Začenja se beneški filmski festival. Izvedeli smo, kateri težko pričakovani filmi bodo premierno prikazani na festivalu

Beneški filmski festival letos poteka od 28. avgusta do 7. septembra. Eden najprestižnejših festivalov na svetu bo takrat zbral številne igralske zvezde, Benetke pa bodo ponovno postale epicenter vseh pomembnih dogodkov v svetu filma.

Že zdaj pa lahko z gotovostjo trdimo, da je 81. beneški filmski festival eden tistih, o katerih se bo še dolgo govorilo. Razlog za to najdemo v tem, da bodo tam premierno predvajali nekaj najbolj pričakovanih filmov letošnjega leta. Za zlatega leva se tokrat poteguje 21 filmov, nekateri med njimi bodo na Mostri doživeli svetovno premiero.

Joker: Folie à deux
Babygirl

Filmski festival v Benetkah 2024

Beneški filmski festival je eden najpomembnejših dogodkov v filmski industriji. Ta dogodek, ustanovljen leta 1932, vsako leto pritegne pozornost javnosti in vseh ljubiteljev kinematografije. Točno tako je bilo tudi lani. Tedaj so med drugim na Mostri predvajali filme, kot so Maestro, Priscilla, Poor Things in Ferrari.

Ko je govora o letošnji ediciji, lahko že sklepamo, da jo bodo zaznamovali predvsem kakovostni filmi. Med igralskimi imeni, ki se pojavljajo v njih, so izstopale osebnosti, kot so Joaquin Phoenix, Lady Gaga in Daniel Craig. Tu so tudi Monica Bellucci, Cate Blanchett in George Clooney. Nazadnje sta bila na dolgem seznamu igralcev Brad Pitt in Angelina Jolie. Posamezniki bodo na podlagi imena zlahka sklepali, za katere filme gre. Če pa ne spadate v to kategorijo, je spodaj seznam filmov, ki bodo premierno prikazani na beneškem filmskem festivalu 2024.

Maria

Filmi, ki bodo premierno predvajani

Seznam filmov je žanrsko resnično pester – ravno zaradi tega je navdušenje še toliko večje. Med filmi, ki bodo premierno prikazani, so Joker 2: Folie à Deux (Todd Phillips), Queer (Luca Guadagnino), Maria (Pablo Larraín) in The Room Next Door (Pedro Almodóvar). Jasno je torej, da te produkcije niso pritegnile pozornosti zgolj zaradi igralske zasedbe, ampak tudi zaradi legendarnih režiserjev, ki so se podpisali podnje.

Na letošnjem festivalu bodo premierno prikazani tudi filmi, kot so The Brutalist, Babygirl, The Order in I’m Still Here.

Uradno ga bo odprla še ena potencialna kinematografska uspešnica – Beetlejuice Beetlejuice. Sicer pa bo letošnjo edicijo kultnega festivala zaključil film L’Orto Americano. Seznam vseh filmov najdete tukaj.

Beetlejuice
Queer

Članek je prevzet s portala Journal.rs. 

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri