Robbie Williams dobiva svoj biografski film in igra ga … opica?
Robbie Williams dobiva svoj biografski film in igra ga … opica?

Robbie Williams dobiva svoj biografski
film in igra ga … opica?

Da, vsi so zmedeni. Včeraj je izšel napovednik za biografski film z naslovom Better Man, ki govori o znanem britanskem glasbeniku Robbieju Williamsu. V filmu ga upodablja nihče drug kot opica, ustvarjena s pomočjo CGI tehnologije, glas pa ji posoja sam Robbie Williams. Lahko bi rekli, da pevec pravzaprav igra samega sebe.

Better Man

Zgodba o “porednem fantu” britpopa

Robbie Williams je ena največjih britanskih zvezd 90-ih let. Na glasbeno sceno je stopil kot član fantovske skupine Take That, vendar je veliko bolj prepoznaven po svoji samostojni karieri. Film Better Man pripoveduje zgodbo o tem “porednem fantu britpopa”, kot so ga pogosto poimenovali, in njegovih velikih sanjah o zvezdniškem statusu. Vse že poznamo – Robbie je dosegel več slave, kot si je kdaj koli predstavljal, in v filmu se ne boji razkriti svoje duše. Narcisoiden, negotov, ranljiv, iskren … vse to je Robbie v filmu, oziroma opica Robbie.

Ne vemo, kdo je prišel na idejo, da bi biografski film o glasbeniku posneli z računalniško generirano opico v glavni vlogi, a vsaj govori se o filmu. Že iz prvega napovednika je jasno, da film ne poskuša biti preveč resen, ampak je povsem nor. In vprašanje ostaja – je izbira, da opici glas posodi sam Robbie, genialna ali katastrofalna? Na prvi pogled bi zaradi neverjetne premise lahko sklepali, da bo film “treš”, vendar se vam morda mnenje spremeni, ko boste videli, kdo sedi za kamero.

Better Man

Režiser enega najuspešnejših muziklov

Pos scenarij in režijo filma Better Man se podpisuje Michael Gracey, režiser enega najbolj uspešnih in priljubljenih muziklov tega stoletja, The Greatest Showman. To pomeni, da pesmi in koreografije v filmu ne bo manjkalo. Videli bomo opico Robbieja, kako si beli lase, žura z Oasis, uživa kokain in heroin ter spoznava Nicole Appleton iz skupine Girls Aloud, s katero je imel odmevno romanco. Film je svojo premiero doživel na Telluride Film Festivalu, v kinematografe pa naj bi prišel proti koncu tega leta. Nedvomno gre za popolnoma drugačen biografski film, kot smo jih vajeni, kar bi lahko bilo njegova največja prednost. Verjetno nikoli ne bomo razumeli, zakaj Robbieja igra ravno opica, a če je nekaj gotovo – ta film si bomo vsekakor ogledali.

Oglejte si Robbieja Williamsa v vlogi opice v nadaljevanju.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri