Prihaja biografski film o kaotičnem ustvarjanju ene najdlje predvajanih oddaj v zgodovini
Prihaja biografski film o kaotičnem ustvarjanju ene najdlje predvajanih oddaj v zgodovini

Prihaja biografski film o kaotičnem ustvarjanju ene najdlje predvajanih oddaj v zgodovini

Saturday Night Live je ena najdlje predvajanih televizijskih oddaj v ameriški zgodovini. Gre za komedijo TV skečev oziroma komično varietejsko oddajo v živo, ki se predvaja že od leta 1975 in je spremenila svet televizije. Saturday Night Live je del ameriške kulture in kraj, kjer so nastopali številni svetovno znani komiki. Eddie Murphy, Adam Sandler, Julia Louis-Dreyfuss, Jimmy Fallon, Tina Fey in mnogi drugi so svojo kariero začeli na snemanju te svetovno znane skeč komedije, toda kako se je vse začelo? Prav s tem se ukvarja novi film, ki se osredotoča na nastanek oddaje Saturday Night Live.

Saturday Night

Kako se je vse skupaj začelo?

11. oktobra 1975 ob 23.30 je bil ustanovljen Saturday Night Live. Za to je odgovoren Lorne Michaels in njegova skupina mladih komikov. Film z naslovom Saturday Night spremlja dogajanje v zakulisju 90 minut pred predvajanjem prve epizode, ki jo je vodil slavni in legendarni ameriški komik George Carlin. Poln humorja, kaosa in revolucije, ki se je skoraj ni zgodilo, s filmom odštevamo prve minute, preden zaslišimo tiste znamenite besede: Live from New York, it’s Saturday Night (v živo iz New Yorka, sobota je zvečer).

Saturday Night Live je nastala po vzoru legendarnega Montyja Pythona in je komedija, sestavljena iz različnih skečev. Serija je revolucionirala ameriško televizijo in ustvarila številne kulturne reference. Prvotno igralsko zasedbo so sestavljali Dan Aykroyd, John Belushi, Gilda Radner, Chevy Chase, Jane Curtin, Garrett Morris, Laraine Norman in George Coe. Celotna ekipa bo prikazana v filmski različici.

Režiser in scenarist filma je Jason Reitman, nominiran za štiri oskarje. V vlogi Lorne Michaels bomo videli Gabrielo LaBelle, ki smo jo spoznali v Spielbergovih The Fablemans. V skečih bodo igrali Dylan O’Brien, Matt Wood, Ella Hunt, Corey Michael Smith, Lamorne Morris, Kim Matula in Emily Fairn. Poleg njih še Willem Dafoe, J.K. Simmons, Matthew Rhys, Nicholas Braun in Finn Wolfhard.

Saturday Night

Tako kot Saturday Night Live že več kot 40 let referira in tematizira različne svetovne dogodke in ljudi, je zdaj na vrsti, da jih tematizirajo tudi oni. Saturday Night naj bi v kinematografe prišel 11. oktobra letos, medtem ko čakamo, imamo spodaj napovednik.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri