Končno lahko vidimo, kako bo videti film o Formuli 1 z Bradom Pittom v glavni vlogi
Končno lahko vidimo, kako bo videti film o Formuli 1 z Bradom Pittom v glavni vlogi

Končno lahko vidimo, kako bo videti film o Formuli 1 z Bradom Pittom v glavni vlogi

Potem ko smo lani bili priča igralcu Bradu Pittu, kako vstopi v dirkalnik formule ena za novo vlogo, smo komaj čakali, da izvemo več. Ameriški igralec je namreč stopil v vlogo nekdanjega voznika Sonnyja Hayesa v Silverstonu, ki se po tridesetih letih premora vrača k svojemu najljubšemu športu.

Za to priložnost je Brad sedel za volan predelanega dirkalnika formule 2, ki ga je za potrebe filma skonstruiral Mercedes.

apex

Režiser nove produkcije o formuli 1 je Joseph Kosinski, producent pa Jerry Bruckheimer, ki stoji za uspešnicama Pirati s Karibov in Podli fantje.

Zanimivo? Kosinski je režiral tudi uspešnico Top Gun: Maverick, v kateri naj bi nastopil sedemkratni as formule 1 Lewis Hamilton. Še bolj zanimivo? Hamilton bo (tokrat) deloval kot koproducent preko Dawnine lastne produkcijske hiše Apollo Films. Hkrati bo eden od svetovalcev, povezanih s tehničnimi vprašanji iz sveta F1.

apex

Brad Pitt si bo velika filmska platna delil z britanskim igralcem Damsonom Idrisom, ki so mu zaupali vlogo njegovega soigralca. Poleg njega sta tu še Kerry Condon (The Banshees of Inisherin) in Javier Bardem (No Country for Old Men, Dune). Medtem ko je bilo prej napovedano, da bo naslov filma Apex, film zdaj nosi preprosto ime – F1. V kinematografe naj bi prišel leta 2025.

V zvezi z zapletom filma je Brad Pitt voditelju Sky Sports in nekdanjemu vozniku F1 Martinu Brundlu razkril, da se je njegov lik po tragični nesreči posvetil drugim oblikam motošporta, a se je na povabilo svoje nekdanje ekipe, da bi jo vrnili na stara pota slave, vrnil. V istem pogovoru je omenil, da na projektu sodeluje vrsta strokovnjakov, ki so tesno povezani s F1, saj so želeli gledalcem prikazati čim bolj realno situacijo.

Sedaj je prišel prvi napovednik, ki obljublja napeto “vožnjo” skozi film. Predstavljamo ga spodaj.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri