Desperate Lies je brazilska serija, ustvarjena za ljubitelje telenovel. Gledamo jo na Netflixu
Desperate Lies je brazilska serija, ustvarjena za ljubitelje telenovel. Gledamo jo na Netflixu

Desperate Lies je brazilska serija, ustvarjena za ljubitelje telenovel. Gledamo jo na Netflixu

Brazilska serija Desperate Lies (Pedaço de Mim) je zadnje tedne med najbolj gledanimi naslovi na Netflixu pri nas. Gre za dramo, ki delno temelji na resničnem dogodku iz leta 2016, zaradi dramske učinkovitosti pa so ji dodani stranski zapleti.

Ogledali smo si vseh sedemnajst epizod te brazilske telenovele, spodaj pa so naši vtisi.

Desperate Lies

Obupane laži

Serija Desperate Lies se ukvarja z medicinskim fenomenom superfekundacije. V tem primeru pride do oploditve dveh ali več jajčec v ločenih spolnih odnosih. Tako glavna junakinja Liana prejme pozitivno novico o nosečnosti. Kmalu se izkaže, da pričakuje dvojčka.

Vendar je težava v tem, da imata popolnoma različen DNK – kar pomeni, da prihajata od različnih očetov. Sledili bodo številni zapleti, prava resnica pa prinaša uničujoče posledice.

Epizode so dinamične in prinašajo številne preobrate. Igralsko zasedbo vodi Juliana Paes – ki je splošno znana po vlogi v kultni seriji El Clon. Če iščete naslov za krajšanje dolgih poletnih dni, vam priporočamo, da si serijo vsekakor ogledate.

Če ste si že ogledali vseh sedemnajst delov, vam v nadaljevanju predstavljamo dve podobni latinskoameriški telenoveli, ki sta na voljo na Netflixu.

Desperate Lies
Desperate Lies

Pacto de silencio

Dogajanje se odvija v dveh časovnicah in spremlja življenje priljubljene mehiške vplivnice Brende Rey. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je vsakdan te deklice poln slave in bogastva, prizori iz preteklosti razkrijejo drugo plat zgodbe. Izkazalo se je namreč, da je bila Brenda zapuščena kot dojenčica – do zdaj ni vedela o izvoru svoje biološke matere.

Uspeh in vpliv na družbenih omrežjih ji je omogočil zbiranje določenih informacij, ki so jo pripeljale do nekdanje direktorice internata Ramone Castro. Brendi delno razkrije skrivnost in nato umre v nepojasnjenih okoliščinah. Tako se srečajo duhovi preteklosti in vprašanje je le, kdaj bodo potlačene temne skrivnosti privrele na površje.

Serijo je režiral ustvarjalec kultne La Reine Del Sur, v glavnih vlogah pa nastopajo Camila Valero, Adriana Louvier, Marimar Vega in Litzy, mehiška pevka in igralka, nekoč zaslovela z vlogo Daniele v telenoveli istega imena.

Pacto de Silencio

The Marked Heart

Če ste ljubitelji serij z nenavadno predpostavko, priporočamo kolumbijsko telenovelo The Marked Heart (Pálpito). Ta drama z elementi trilerja je združila latinskoameriška zvezdnika – Michela Browna (ki se ga dobro spomnimo iz serije Maščevanje ljubezni) in Ano Lucío Domínguez. Dve popolnoma različni družini združi zrežirana prometna nesreča. Izkaže se, da je bila Valeria takrat ugrabljena in da so njeno srce presadili drugi ženski.

Takšno zaporedje dogodkov pripelje Simona do maščevanja tihotapcem organov, ki so ubili njegovo ženo. Da bi v celoti uresničil svoj načrt, glavni junak pride na idejo, da bi spoznal žensko, ki je prejela Valerijino srce. Serija ima dve dinamični sezoni.

The Marked Heart

Članek je prevzet iz Journal.rs.

Foto: Netflix

Naloži več
Zapri