Novi film Deadpool & Wolverine je po IMDb že med najboljšimi filmi vseh časov. Je res tako dober?
Novi film Deadpool & Wolverine je po IMDb že med najboljšimi filmi vseh časov. Je res tako dober?

Novi film Deadpool & Wolverine je po IMDb že med najboljšimi filmi vseh časov. Je res tako dober?

To besedilo ne vsebuje spoilerjev.

Natančneje, vsebuje en spoiler. In to je, da se Deadpool v novem filmskem nadaljevanju imenuje Marvelov Mesija. Izkazalo se je za res.

V zadnjih mesecih se med ljubitelji sedme umetnosti, četudi le poznavalci le-te, vrstijo razprave o tem, ali smo naveličani filmov o superjunakih, ali smo naveličani Marvela … vprašanja, ki se porajajo po seriji naslovov, ki so doživeli potop na blagajnah. Dolgo napovedovani Deadpool 3 (torej Deadpool & Wolverine) je bil tiho dojet kot edina rešilna stvar. Ali bo postala absolutna uspešnica ali pa bo zadnji žebelj v krsto …

V svojem drugem nadaljevanju Deadpool ni uspel upravičiti slave izvirnika. Skladno s tem, pa tudi zaradi celotne situacije, povezane s tem filmskim žanrom, so se mnogi bali, da bo sledilo novo razočaranje.

A odgovor že poznate – Deadpool je vsaj začasno rešil dan. S pomočjo Wolverina, seveda.

Deadpool & Wolverine
novi Barbenheimer

Film, ki podira rekorde

Film Deadpool & Wolverine trenutno osvaja svetovne kinoblagajne. Postal je prva filmska franšiza v zgodovini, ki je v svetovne blagajne zaslužila več kot 30 milijard dolarjev. In lahko se pohvali, da je že na dan premiere dosegel rekorden uspeh v Severni Ameriki. Takrat je zaslužil 96 milijonov dolarjev – največ doslej za izdajo z oceno R (omejeno). S tem je postal tudi šesti največji film vseh časov.

Občinstvo ga je poleg odličnega odziva nagradilo z odličnimi kritikami. Tako se je na strani IMDb uvrstil med 200 najboljših filmov vseh časov (trenutno je na 178. mestu) z visoko oceno 8,2. Poleg tega ima priljubljeno spletno mesto za ocenjevanje filmske vsebine Rotten Tomatoes visokih 97 % pozitivnih ocen občinstva. Kritika je sicer našla nekaj kritik, a film je dosegel tisto, za kar je bil namenjen.

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine

Ljubljenec množice – z razlogom

Deadpool in Wolverine sta dva junaka, ki imata že sama po sebi določeno bazo oboževalcev, ki se je zgrnila v kinematografe. Prav tako je treba omeniti, da je bila oglaševalska kampanja odlično izvedena. Ryan Reynolds in Hugh Jackman sta stara asa tega poklica, ko gre za omenjene vloge – ni kaj dodati ali odvzeti. K uspehu tega nadaljevanja Deadpoola zagotovo prispeva tudi to, da so gledalci dobili tisto, po kar so prišli – zabavo.

K temu veliko pripomore zmožnost šale na svoj račun, črni humor in številne reference iz popularne kulture, pa tudi tiste, povezane z zasebnim življenjem igralcev. Film Deadpool & Wolverine je uspešna komedija. In šli bomo tako daleč, da bomo rekli, da je morda najuspešnejša romantična komedija leta. Ta del govori o ljubezenski zgodbi Wada Wilsona in Vanesse.

V redu, morda bomo to besedilo zaključili z dvema spoilerja …

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri