Na Max prihaja dokumentarni film o Elizabeth Taylor. Prinaša še nikoli videne posnetke
Na Max prihaja dokumentarni film o Elizabeth Taylor. Prinaša še nikoli videne posnetke

Na Max prihaja dokumentarni film o Elizabeth Taylor. Prinaša še nikoli videne posnetke

Dokumentarni film HBO Original Elizabeth Taylor: Izgubljeni posnetki (Elizabeth Taylor: The Lost Tapes) nagrajene režiserke Nanette Burstein bo premierno predvajan 4. avgusta na pretočni platformi Max. Film je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Cannesu leta 2024.

Ta dokumentarec je razgaljen portret hollywoodske legende in aktivistke Elizabeth Taylor, povedan z njenimi lastnimi besedami. Občinstvo vabi, da ponovno odkrijejo ne le megazvezdo zlate dobe Hollywooda, ampak tudi kompleksno žensko, ki je že od samega začetka upravljala s slavo, osebno identiteto in publiciteto.

Elizabeth Taylor The Lost Tapes_max

Elizabeth Taylor: The Lost Tapes

Z na novo odkritimi intervjuji s Taylorjevo in dostopom brez primere do osebnega arhiva filmske zvezde film razkriva zapleteno notranje življenje in ranljivost hollywoodske legende, obenem pa občinstvo izziva, da rekontekstualizira njene dosežke in njeno zapuščino.

V dokumentarcu Elizabeth Taylor: The Lost Tapes poleg Elizabeth Taylor sodelujejo še igralci Roddy McDowall, Debbie Reynolds, Richard Burton, George Hamilton. Tu so še producent Sam Marx, agenta Marion Rosenberg in John Heyman ter njen dolgoletni pomočnik Tim Mendelson ter prijateljici Liz Smith in Doris Brynne.

Elizabeth Taylor The Lost Tapes_max (1)

Elizabeth, kot je bila

Film dovoljuje Elizabethin lastni glas, da pove svojo zgodbo, ki jo spremljajo osebne fotografije, domači filmi in posnetki iz njenih nepozabnih vlog, ki odražajo njene resnične izzive in zmage. Gre za globok potop v Elizabethino kompleksnost – kot osebe na odru in zunaj njega.

Nastane zgodba o ženski, ki se ni pustila opredeliti z omejitvami, ki ji jih je naložila družba, od upodabljanja odločnih žensk na platnu do ranljivosti, ki jo je vodila na vsakem koraku. Objavni video predstavljamo spodaj:

PS: Do prihoda tega dokumentarca si lahko na isti storitvi pretakanja ogledate tudi dokumentarec o še eni fascinantni igralki – Faye Dunaway.

Foto: Max

Naloži več
Zapri