Če danes nameravate pogledati kakšen film, naj bo to ta, ki je pravi mali biser na Netflixu
Če danes nameravate pogledati kakšen film, naj bo to ta, ki je pravi mali biser na Netflixu

Če danes nameravate pogledati kakšen film, naj bo to ta, ki je pravi mali biser na Netflixu

Če iščete filmski naslov, ki bo popestril vaše popoldne ali večer, si oglejte dramo His Three Daughters, ki je zdaj na voljo na Netflixu. Film je premiero doživel že lani na filmskem festivalu v Torontu, vendar je priljubljeni pretočni servis počakal z njegovo distribucijo, tako da je prišel na ogled šele letos septembra.

Film je režiral Azazel Jacobs, v glavnih vlogah pa nastopajo Carrie Coon, Natasha Lyonne in Elizabeth Olsen. Zgodba, kot že naslov nakazuje, se osredotoča na odnos med tremi odtujenimi sestrami.

His Three Daughters
His Three Daughters

Kaj nam prinaša ta film?

Izhodišče filma His Three Daughters je ganljivo in se osredotoča na očeta, ki preživlja svoje verjetno zadnje dni. V njegovem newyorškem stanovanju se zberejo njegove tri hčere, ki pa niso v najboljših odnosih. Po smrti prve žene se je Vincent ponovno poročil, njegova nova žena pa je s seboj pripeljala tudi svojo biološko hčer. Katie in Christina, že tako prizadeti zaradi prezgodnje smrti svoje matere, sta morali nepričakovano sprejeti tujki v svoji družini.

Dvajset let pozneje, kot odrasle ženske, še vedno niso razrešile starih nesoglasij. Tri zelo različne osebnosti se zdaj znajdejo v enem stanovanju, kar neizogibno privede do izbruhov neizrečenih in potlačenih čustev. Najstarejša hči Katie se pride posloviti od očeta, a se sooča z lastnimi osebnimi težavami. Trn v njenem očesu je Rachel, očetova posvojenka, ki je vedno skrbela zanj. Med njima stoji najmlajša sestra Christina, katere vloga je pomiriti nenehne spore med sestrama.

His Three Daughters
His Three Daughters

Zakaj si ogledati film His Three Daughters?

Temačno vzdušje stanovanja prekinjajo prizori, prežeti s črnim humorjem, ki dodajo ravno pravo mero lahkotnosti. Nenehni dialogi se odvijajo kot prizori v gledališki predstavi, pri čemer zadnji trenutki vzbudijo močne čustvene odzive in ponujajo odgovore na zapletena življenjska vprašanja. Ko se film zaključi, boste morda začutili potrebo, da zaploskate izjemni igri, vrhunski režiji in pronicljivemu scenariju. Takšni filmi so dragoceni, saj nas spodbudijo k razmisleku o sebi, svojih družinskih odnosih, okolju in napakah, ki jih nehote delamo.

Dogajanje je večinoma omejeno na eno lokacijo – retro stanovanje na Manhattnu. Barvna paleta je temačna, a hkrati privlačna, saj odraža čas, prostor, situacijo in čustva glavnih likov. Čeprav gre za fikcijo, Carrie Coon, Natasha Lyonne in Elizabeth Olsen s svojo izvrstno igro prikažejo realistične dialoge in čustva ter nas skozi zgodbo družine popeljejo povsem naravno.

Če ste ljubitelji filmov Woodyja Allena, še posebej Hannah and Her Sisters, vam bo His Three Daughters nedvomno všeč. Na koncu postane jasno, zakaj je Netflix odkupil ta film za sedem milijonov dolarjev – gre za pravo malo mojstrovino.

Članek je prevzet iz Journal.rs.

Foto: Netflix

Naloži več
Zapri