Vampirji so spet v modi: Prišel prvi napovednik za remake kultne grozljivke Nosferatu
Vampirji so spet v modi: Prišel prvi napovednik za remake kultne grozljivke Nosferatu

Vampirji so spet v modi: Prišel prvi napovednik za remake kultne grozljivke Nosferatu

Potem ko je bilo že pred časom napovedano, da režiser Robert Eggers pripravlja svojo priredbo filma Nosferatu, je zdaj na vrsti prva napoved. Stara grozljivka dobi sodobno predelavo in glede na Eggersov sloves in oživitev grozljivke kot samega žanra lahko pričakujemo odličen film. Tukaj je vse, kar vemo.

Nosferatu
Nosferatu

Na podlagi Drakule

Naj spomnimo, Nosferatu je nemški nemi film, ki je izšel leta 1922 in ga je režiral F.W. Murnau. Gre za film, ki velja za eno najzgodnejših in najboljših grozljivk vseh časov. Navdih za zaplet je dobil v legendarnem romanu Drakula irskega pisatelja Brama Stokerja. Tako kot v Drakuli je tudi v Nosferatu glavni lik vampirski grof, a tokrat z imenom grof Orlok. Zgodba je postavljena v konec leta 1838. Thomas Hutter, nepremičninski agent, odpotuje v Transilvanijo, da bi obiskal novo stranko, grofa Orloka, ki namerava kupiti hišo tik ob Hutterjevi. Med potovanjem, da bi ga spoznal, Hutter prenoči v lokalnem hotelu, kjer se vsi bojijo že same omembe Orlokovega imena.

Ko Hutter končno prispe v svoj grad, se ne zaveda, da je Orlok vampir, dokler se med večerjo po nesreči ne ureže in Orlok poskuša piti njegovo kri. Naslednje jutro se Hutter zbudi s čudnimi odtisi na vratu. Pravi zaplet se zgodi, ko Orlok ob podpisu pogodbe za hišo opazi fotografijo njegove žene Ellen, s katero postane obseden.

blockbusteri 2024
Nosferatu
Nosferatu

Impresivna zasedba

Eggersov remake sledi isti premisi, le da so nekateri liki veliko pomembnejši kot v izvirniku. Eggers je zbral odlično igralsko zasedbo, zaradi katere si le še bolj želimo, da bi film prišel v kinematografe. V originalnem Nosferatu sta bili najpomembnejši vlogi Thomasa Hutterja in grofa Orloka. V predelavi ju igrata Nicholas Hoult in Bill Skarsgard, a zdi se, da bo imela žena Ellen veliko večjo vlogo kot v izvirniku. Upodobila jo je Lily-Rose Depp. Poleg nje bosta imela veliko večji pomen Friedrich Harding in njegova žena Anna, prijatelja Hutterjevih. V teh vlogah bosta nastopila Aaron Taylor-Johnson in Emma Corrin, medtem ko bo legendarni Willem Dafoe igral profesorja Albina Eberharta Von Franza, doktorja nadnaravnega in okultnega.

Oboževalci so že navdušeni in zanimivo bo videti, kaj bo ta igralska zasedba prinesla tej gotski klasiki. Film prihaja v kinematografe na božič, 25. decembra 2024, tako da moramo počakati kar nekaj časa, a zato spodaj prinašamo prvo napoved.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri