Timothée Chalamet kot Bob Dylan: Oglejte si prve posnetke biografskega filma o slavnem glasbeniku
Timothée Chalamet kot Bob Dylan: Oglejte si prve posnetke biografskega filma o slavnem glasbeniku

Timothée Chalamet kot Bob Dylan: Oglejte si prve posnetke biografskega filma o slavnem glasbeniku

Like a complete unknown, like a rolling stone, je stih iz pesmi Like A Rolling Stone glasbenika Boba Dylana, ki so jo vzeli za naslov novega biografskega filma, posvečenega enemu največjih umetnikov 20. stoletja. Natančneje, njen naslov je A Complete Unknown, a informacije okoli njega niso več popolna neznanka. Luč sveta je ugledal uradni napovednik, ki nam daje predstavo o tem, kako se je Timothée Chalamet spopadel z vlogo legendarnega pevca in skladatelja.

A Complete Unknown
A complete unknown

Kaj nam razkriva film?

Zaplet filma, ki ga je režiral James Mangold, temelji na knjigi Dylan Goes Electric! ameriškega glasbenega zgodovinarja Elijah Walda. V njej najdemo Dylana na samem začetku njegove kariere in ga spremljamo do usodnega trenutka, ko se je na splošno presenečenje svojih kolegov in občinstva odločil za električno kitaro. Ta odločitev je zdaj v glasbeni zgodovini znana kot Dylan Electric Controversy. Na simbolni ravni je naslov filma izposojen prav iz pesmi, ki velja za začetek te električne revolucije.

Bob Dylan je aktivno sodeloval pri nastajanju filma in podal svoje komentarje na scenarij, po informacijah ameriških medijev pa je opravil tudi vrsto sestankov z režiserjem. Mangoldu glasbeni biografski filmi niso neznanka, saj stoji za uspešnim Walk the Line, ki dramatizira odnos med June in Johnom Cashom.

A complete unknown

Kdaj pride film v kinematografe?

Ob Chalametu so vidne vloge pripadle še Monici Barbaro, Edwardu Nortonu in Boydu Holbrooku, ki so dobili priložnost igrati slavne glasbenike. Po vrsti so – Joan Baez, Pete Seeger in Johnny Cash. Vidna vloga je pripadla tudi igralki Elle Fanning, ki je odigrala nekdanjo Dylanovo dekle Sylvio Russo.

Film A Complete Unknown bo v domače kinematografe prišel predvidoma decembra, njegov napovedni video pa predstavljamo v nadaljevanju.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri