Film o Draženu Petroviću v kinematografe prihaja oktobra. Poglejte, kako bo izgledal
Film o Draženu Petroviću v kinematografe prihaja oktobra. Poglejte, kako bo izgledal

Film o Draženu Petroviću v kinematografe prihaja oktobra. Poglejte, kako bo izgledal

Nepokorni košarkarski Mozart končno dobiva svoj zaslužen celovečerni film, ki se preprosto imenuje Dražen. Svetovna premiera filma bo 22. oktobra, v Šibeniku – na dan, ko bi Dražen Petrović, če bi bil živ, dopolnil 60 let. Težko pričakovani film, ki spremlja življenje in kariero enega največjih košarkarjev vseh časov, v naše kinematografe prihaja 31. oktobra.

Zgodba bo zajemala vsa pomembna obdobja Draženovega življenja, od njegovega otroštva in odraščanja v Šibeniku, njegove sijajne košarkarske kariere v Evropi in ZDA, vojnega obdobja, romantičnih razmerij, do njegove tragične smrti v prometni nesreči leta 1993. Skozi prizmo ključnih trenutkov Draženovega življenja bomo gledalce potegnili v njegov svet neverjetne strasti, odločnosti in predanosti športu, ki ga je naredil nesmrtnega. Film je bil med drugim posnet na avtentičnih lokacijah v Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju in New Yorku, kar še dodatno prispeva k čustveni moči zgodbe.

Dražen Petrović
Dražen Petrović

Domagoj je postal Dražen

Vloga neporaženega Dražena je pripadla mlademu igralcu Domagoju Nižiću. Ta 25-letnik, po rodu iz Ljubuškega, je diplomiral na akademiji v Sarajevu, šport pa mu ni tuj. Nekdanji odbojkar ima vse, kar je potrebno za utelešenje košarkarskega virtuoza. Da bi vlogo odigral verodostojno, je za potrebe filma dodatno treniral košarko in vadil zahtevnejše gibe.

Fenomen Draženove borbenosti in značaja, ki je bil “večji od življenja”, bo na velika platna po scenariju Ivana Turkovića – Krnjaka prenesel režiser Danilo Šerbedžija. Avtorja projekta in producenta filma sta Ljubo Zdjelarević in Ivor Šiber, koproducenti pa Vlado Bulajić, Lija Pogačnik, Dimče Stojanovski, Stefan Orlandić in Milica Jokić.

Dražen Petrović
Dražen Petrović

Zrinka Cvitešić v vlogi Draženove mame

Vloga Draženove mame Biserke je pripadla Zrinki Cvitešić, očeta Jola pa Draganu Mićanoviću, srbskemu igralcu z mednarodno kariero.

Nepogrešljiv lik v filmu je Draženov starejši brat Aleksandar Petrović. Slavnega igralca in trenerja Acu Trica kot fanta igra tudi Šibenčan Lovre Tanfara: “V veliko čast in veselje mi je sodelovati pri snemanju filma o Draženu, on je moj vzornik, saj tudi sam treniram košarko. Snemanje filma mi je zabavno, celotna ekipa je super in dostopna in upam, da bo film zelo uspešen.” Odraslega ga je upodobil igralec Pavle Matuško, ostalo igralsko zasedbo pa sestavljajo Tonko Stošić, Romina Tonković, Victoria Hauer, Valentin Perković, Mile Kekin, James Perry, Anil Joseph in Borna Hadžisejdić.

Naloži več
Zapri