Filmski maraton: Jennifer Lopez
Filmski maraton: Jennifer Lopez

Filmski maraton: Jennifer Lopez

Odpiramo nov filmski maraton, tokrat je v ospredju Jennifer Lopez. Čeprav so vsi veliko pričakovali od njenega novega znanstvenofantastičnega filma Atlas, se je izkazalo, da je slavna igralka in pevka posnela še en naslov, ki si ne zasluži pozornosti. Kritiki so bili o tej akcijski ZF drami izjemno negativno nastrojeni, na strani Rotten Tomatoes pa ji je uspelo zbrati le 19 % pozitivnih ocen. Kljub temu, da je na vrhu lestvice najbolj gledanih del na Netflixu, je očitno, da tudi oboževalci lika in dela latino dive niso ostali naklonjeni temu visoko-proračunskemu spodrsljaju.

Odpiramo filmski maraton in se spominjamo naslovov, ki so zaznamovali igralsko kariero Jennifer Lopez, ki obsega kar tri desetletja.

Money Train (1995)

Filmski maraton odpiramo s filmom Money Train. Vloga v tem kriminalnem filmu je bila nekakšna prelomnica za nadaljnjo kariero Jennifer Lopez. Zaradi številnih akcijskih prizorov je eden kultnih filmov z začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja.

V središču zgodbe sta posvojena brata John in Charlie Robinson. Oba delata kot tranzitna policista. Vendar je eden od njiju predan delu, drugi pa se ukvarja z raznimi malverzacijami. Potem ko je izgubil službo in zabredel v igralniške dolgove, se Charlie odloči oropati vlak z vrečami denarja. Celotna situacija se zaplete, ko se v zgodbo vplete očarljiva uslužbenka Grace Santiago, do katere čutita oba. Ali bosta John in Grace končno sprejela Charliejev nori roparski načrt – izveste v odličnem akcijskem filmu Money Train. V glavnih vlogah sta poleg Jennifer Lopez še Wesley Snipes in Woody Harrleson.

Out of Sight (1998)

Out ot Sight je ameriška kriminalna drama z elementi črnega humorja v režiji slovitega Stevena Soderbergha. Tu Jennifer Lopez beleži najpomembnejšo filmsko vlogo, zahvaljujoč kateri je osvojila številne nagrade. Film temelji na istoimenski uspešnici Elmoreja Leonarda.

Karizmatičnemu kriminalcu Jacku Foleyju s pomočjo prijateljev uspe pobegniti iz zapora. Sosledje dogodkov narekuje, da se v trenutku bega Karen Sisco znajde pred zaporno enoto. Posledično se Jack odloči ugrabiti detektivko. V prvih trenutkih se med njima pojavi velika nestrpnost, ki se nato sprevrže v medsebojno simpatijo. Vendar Karen takoj, ko dobi prvo priložnost, spretno pobegne. Medtem ko Jack in njegov partner načrtujeta velik rop diamantov, se ona odloči, da ju bo izsledila in preprečila njun načrt ropa. Poleg Jennifer Lopez glavno vlogo igra George Clooney.

The Cell (2000)

Jennifer Lopez je vstop v novo tisočletje zaznamovala z vlogo v filmu Celica. Vizualni spektakel je nastal pod vodstvom Tarsema Singha, ki je v devetdesetih zaslovel z glasbenimi videospoti. Poleg odličnih zaslužkov se psihološkega trilerja z elementi grozljivke še danes spominjamo po pristnem zapletu, futurističnih kostumih in vrhunsko razvitih posebnih učinkih.

Psihoterapevtka Catherine Deane poskuša s pomočjo inovativne eksperimentalne metode nenehno priti v podzavest dečka, ki je padel v komo, in ga tako pozdraviti. Hkrati serijski morilec preide v katatonično stanje, kar oteži iskanje ženske, ki jo je ugrabil. Da bi uspešno našli zadnjo žrtev, se agenti FBI domislijo, da bi jim pomagala Catherine. Kmalu vstopi v zavest morilca, a tam jo čakajo številni grozljivi prizori – ki hkrati postanejo nevarni za njeno življenje. Mu bo končno uspelo rešiti uganko groze in se rešiti iz možganskih celic serijskega morilca? Igrajo Jennifer Lopez, Vincent D’Onofrio, Vince Vaughn in Colton James.

El Cantante (2006)

El Cantante je eden najuspešnejših biografskih filmov vseh časov. V glavnih vlogah nastopata Jennifer Lopez in njen takratni mož Marc Anthony. V zvezi s tem zaključujemo filmski maraton z zgodbo o življenju Hectorja Lavoe.

V središču dogajanja je nekronani kralj salse Hector Lavoe. Portoriški glasbenik je pridobil veliko popularnost v šestdesetih in sedemdesetih letih 20. stoletja. In po njegovi zaslugi se latinski zvok širi po vsem svetu. V kratkem času je Lavoe nanizal številne uspešnice, glavna opora na poti do slave pa mu je bila žena Puchi. Vendar ga slava in ljubezen nista zaščitili pred številnimi slabostmi. Sčasoma je postal odvisen od heroina in alkohola – kar ga je ob koncu osemdesetih vrglo v pozabo. Tragična zgodba se s tem še ne konča – slavni glasbenik namreč po nesreči ostane brez sina. Medtem ko na koncu umre zaradi zapletov, ki jih povzroča virus aidsa.

Naloži več
Zapri