Pogrešate gledanje Wimbledona? Priporočamo vam ogled teh 7 filmov o tenisu!
Pogrešate gledanje Wimbledona? Priporočamo vam ogled teh 7 filmov o tenisu!

Pogrešate gledanje Wimbledona? Priporočamo
vam ogled teh 7 filmov o tenisu!

Končalo se je največje teniško tekmovanje – Wimbledon. Ta dogodek ni samo športnega značaja. Je utelešenje tihega razkošja, zato številne zvezde komaj čakajo, da jih tam vidimo. Letošnje modne izbire v Wimbledonu, pa tudi Kate Middleton, ki je v finalu požela vso pozornost, so zatresle internet. Če ste eni tistih, ki Wimbledon spremlja zaradi tega, zaradi česar je namenjen – tenisa – in ga že pogrešate, potem ne skrbite. Filmi o tenisu, ki smo jih izbrali spodaj, so odlična izbira za ogled po koncu Wimbledona.

Wimbledon (2004)

Kaj je boljšega za začetek seznama kot verjetno najboljši teniški film vseh časov. Ustrezno naslovljen Wimbledon je romantična komedija s Kirsten Dunst in Paulom Bettanyjem v glavnih vlogah. Zgodba spremlja Bettanya kot Petra, profesionalnega teniškega igralca in zvezdnika, ki je izgubil ambicije in padel na 119. mesto na lestvici ATP. Na njegovo srečo spozna Lizzie, mlado nadobudno teniško igralko, ki mu pomaga, da se osredotoči na Wimbledon. Gre za očarljivo in srčno teniško romanco.

filmovi o tenisu

Challengers (2024)

Ena letošnjih največjih filmskih uspešnic je Izzivalci. Film Luce Guadagnina smo nestrpno pričakovali, predvsem zaradi glavne igralke in erotike, ki smo ji bili priča ob izidu napovednika. Zendaya igra Tashi Duncan, nekdanji teniški čudež. Tashi je zdaj trenerka, ki želi svojega moža Arta (Mike Faist), prav tako teniškega igralca, spremeniti v šampiona. Vendar, da bi premagal niz porazov, se mora soočiti s svojim nekdanjim najboljšim prijateljem in Tashinim bivšim fantom – Patrickom (Josh O’Connor). Challengers je zasvojljiv teniški ljubezenski trikotnik, ki vas drži na robu sedeža, našo celotno filmsko oceno pa lahko preberete tukaj.

filmovi o tenisu

King Richard (2021)

King Richard je biografski film o Richardu Williamsu, očetu teniških zvezd Serene in Venus Williams. Film se osredotoča na začetke njune kariere in na to, kako ju je oče usposabljal in učil. Pri produkciji filma sta sodelovali obe sestri, sam film pa je bil nominiran za šest oskarjev. Enega od njih je prejel Will Smith za glavno vlogo Richarda. Toda njegovega oskarja je zasenčil škandal nekaj trenutkov pred tem, ko je Smith na odru fizično napadel komika Chrisa Rocka.

filmovi o tenisu

Match Point (2005)

Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer, Matthew Goode in Brian Cox. Gre za zvezdniško zasedbo teniškega filma Match Point. Upokojeni profesionalni teniški igralec Chris (Rhys Meyers) je na prelomnici svojega življenja. Poročil se je v bogato družino in se zapletel v afero z igralko Nolo (Johansson), ki je zaročenka njegovega svaka in najboljšega prijatelja Toma (Goode). Match Point govori bolj o prešuštvu in goljufanju kot o tenisu, vendar si ne moremo kaj, da ga ne bi vključili na ta seznam.

filmovi o tenisu

Battle of the Sexes (2017)

Emma Stone in Steve Carrell igrata tekmeca v biografskem filmu Battle of the Sexes. Film spremlja resnični dogodek, ki se je zgodil 20. septembra 1973, ko sta teniška igralca Bobby Riggs in Billie Jean King odigrala poseben teniški dvoboj, ki ga danes poznamo pod imenom Battle of the Sexes. Riggs je bil v štiridesetih letih prejšnjega stoletja odličen teniški igralec. Po poklicni karieri je nadaljeval s promocijo tenisa in pogosto izjavljal, da je ženski tenis slabši od moškega in da lahko on pri svojih 55 letih kadarkoli premaga katero koli teniško igralko. Na dvoboj je izzval 29-letno profesionalno teniško igralko Billie Jean King, da bi to dokazal. In ostalo je zgodovina. Bitka spolov je dvoboj, ki je prispeval k večji sprejetosti ženskega tenisa, film pa spremlja dogajanje tik pred dvobojem in njegove posledice.

filmovi o tenisu

Break Point (2014)

Če iščete malo lahkotnejši film o tenisu, potem si oglejte nerazvpit Break Point. Gre za komedijo, ki spremlja dva odtujena brata, Jimmyja (Jeremy Sisto) in Darrena (David Walton), ki se znova združita in dosežeta neverjeten niz zmag na teniškem turnirju za grand slam. Break Point je preprosta in smešna komedija, idealna, ko se vam ne da gledati resnega.

filmovi o tenisu

Final Set (2020)

Francoski film Final Set dokazuje, da za sanje nikoli ni prepozno. Športna drama spremlja Thomasa (Alex Lutz). Nekoč je bil znan kot mlad teniški čudak, vendar nikoli ni dosegel kariere, na katero je upal. Pri 37 letih se kljub vse slabšemu fizičnemu stanju odloči, da bo nastopil v kvalifikacijah za OP Francije v svojem zadnjem poskusu slave.

filmovi o tenisu

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri