Od filmskega platna do poročnega prstana: Filmi, v katerih so se igralci dejansko zaljubili
Od filmskega platna do poročnega prstana: Filmi, v katerih so se igralci dejansko zaljubili

Od filmskega platna do poročnega prstana: Filmi, v katerih so se igralci dejansko zaljubili

Filmi, v katerih so se igralci dejansko zaljubili. No, veliko jih je. Ko se združita fikcija in resničnost, je včasih rezultat epska ljubezenska zgodba. Vsekakor jih je Hollywood poln – a koliko jih je zdržalo? V nadaljevanju besedila izveste, kateri pari so se spoznali na snemanju filma in so še danes skupaj – v razmerju ali zakonu.

Filmi, v katerih so se igralci dejansko zaljubili

Goldie Hawn in Kurt Russell – film Swing Shift

Goldie Hawn in Kurt Russell sta ikonični hollywoodski par. Spoznala sta se zelo mlada, leta 1968 na snemanju muzikala The One and Only, Genuine, Original Family Band. Goldie je bila takrat stara 21 let, Kurt pa komaj 16 let. Potem je razlika v letih vplivala na to, da nista postala par – čeprav je privlačnost obstajala že takrat. Sedemnajst let kasneje je dvojec ponovno sodeloval, tokrat pri filmu Swing Shift.

Kmalu zatem sta bila Kurt in Goldie prvič v javnosti videna kot par. Danes sta eden najdlje vztrajajočih (hollywoodskih) parov. V zvezi sta že 40 let. Čeprav se nikoli nista poročila – institucija zakonske zveze ju nikoli ni pretirano navduševala – živita v simbiozi in harmoniji. Oba imata enega otroka iz prejšnjih zvez. Hči Goldie Hawn je slavna igralka Kate Hudson, Kurtov sin pa Boston Russell. Skupaj imata enega otroka, sina Wyatta Russella, ki se je rodil leta 1986.

Eva Mendes in Ryan Gosling – film The Place Beyond the Pines

Ljubezen na prvi pogled – tako bi Eva in Ryan opisala svoj odnos. Par se je spoznal na snemanju filma The Place Beyond the Pines leta 2012 in že na premieri filma razkril svoje razmerje. Čeprav svoje zasebno življenje skrivata pred očmi javnosti, si včasih javno razglasita ljubezen. Ryan Gosling je imel posebej čustven govor na podelitvi zlatih globusov leta 2017, ko je nagrado prejel za film La La Land.

Zahvalil se je Evi za njeno podporo in žrtvovanje lastne kariere za njegov zahteven urnik. Eva se je vsekakor po lastni volji odločila posvetiti materinstvu in svojo uspešno igralsko kariero odložiti na čakanje. Par ima dve hčerki, Esmeraldo in Amado, rojeni leta 2014 in 2016.

Leighton Meester in Adam Brody – film The Oranges

Slavna Blair Waldorf, igralka Leighton Meester, je našla srečno do konca svojih dni z igralcem Adamom Brodyjem. Par se je spoznal na snemanju indie komedije The Oranges. Že od samega začetka se je dvojec odlično razumel in spletel prijateljstvo. Kmalu zatem sta se na premieri filma Some Girl(s) uradno pojavila kot par. Po letu dni zveze se je par zaročil. Poročila sta se naslednje leto, 2014. Istega leta sta ponovno sodelovala pri filmu, komediji Life Partners.

Naslednje leto sta dva postala trije. Par se je leta 2020 razveselil hčerke Arlo Day in sina (čigar ime javnosti ni znano). Čeprav cenita zasebnost, se Leighton in Adam občasno pojavita skupaj na rdeči preprogi – v intervjujih pa se ne moreta upreti, da ne povesta, kako srečna sta, da sta se našla.

Penélope Cruz in Javier Bardem – film Vicky, Cristina, Barcelona

Penélope in Javier sta se spoznala leta 1992 na snemanju filma Jamón, Jamón. Čeprav sta danes morda najbolj znan španski par (v Hollywoodu), sta razmerje začela šele leta 2007. Nato sta ponovno sodelovala pri filmu Woodyja Allena, Vicky, Cristina, Barcelona. Kmalu sta postala znani kot Španca, ki sta prva prejela oskarje v svojih kategorijah.

Javier je namreč leta 2007 prejel oskarja v kategoriji za najboljšega igralca za film No Country for Old Men. Leto pozneje je Penélope zaslovela tudi v kategoriji najboljša ženska vloga s filmom Vicky, Cristina, Barcelona. Poročila sta se leta 2010 in imata dva otroka, sina Lea in hčerko Luno. Poleg omenjenih filmov sta sodelovala še pri The Counselor, Loving Pablo in Everybody Knows.

Blake Lively in Ryan Reynolds – film Green Lantern

Blake Lively in Ryan Reynolds sta eden najbolj priljubljenih hollywoodskih parov. Spoznala sta se na snemanju filma Green Lantern leta 2011, razmerje pa začela naslednje leto. Za razliko od večine parov, o katerih smo pisali v tem članku, se Blake in Ryan ne izogibata javnemu izražanju ljubezni in podpore drug drugemu. Njihove objave na Instagramu so polne humorja in so dokaz trditve – pari, ki se skupaj smejijo, ostanejo skupaj.

Vendar imata Lively in Reynolds eno pravilo, ki ga upoštevata, da bi lahko uživala v harmoničnem razmerju. To pomeni, da nikoli ne delata hkrati in da nista ločena za daljše obdobje. Kot je dejala Blake, vzdrževanje tega pravila zahteva veliko truda in finančnega načrtovanja, vendar deluje. Par ima štiri otroke.

Naloži več
Zapri