Nekaj novih filmov, ki ste jih morda spregledali, a so vredni ogleda
Nekaj novih filmov, ki ste jih morda spregledali, a so vredni ogleda

Nekaj novih filmov, ki ste jih morda
spregledali, a so vredni ogleda

V prvi polovici leta so nenehno prihajali novi filmi, vsekakor pa ni manjkalo kakovostnih vsebin z vidika sedme umetnosti. Čeprav se univerzalna kinematografska #barbenheimer evforija še ni ponovila, so največ pozornosti pritegnili filmi Dune: Part Two, Challengers in Furiosa. Poleg njiju sta zadnji filmski festival v Cannesu razvnela domišljijo mnogih tudi po zaslugi produkcij Anor in The Substance – v katerem po več kot dveh desetletjih hollywoodska igralka Demie Moore dobi tako rekoč novih pet minut slave.

Dokler omenjeni naslovi ne pridejo v domače kinematografe, odpiramo poglavje Journal priporočila in odkrivamo, kateri novi filmi so do sedaj izstopali v konkurenci.

Mothers’ Instinct

Dogodek temelji na istoimenski uspešnici avtorice Barbare Abel, v glavnih vlogah pa sta dve od vodilnih hollywoodskih igralk današnjega časa – Anne Hathaway in Jessica Chastain.

V središču zgodbe sta prijateljici Alice in Celine, ki imata veliko podobnosti. Njuno idilično razmerje prekine nesreča s tragičnim izidom – vse pa dobi temnejšo pripoved, ko Celine posumi, da je Alice kriva za sinovo smrt. Igralsko zasedbo poleg Anne Hathaway in Jessice Chastain sestavljata še Anders Danielsen Lie in Caroline Lagerfelt.

Immaculate

Čeprav bo 12. septembra stara šele sedemindvajset let, je hollywoodska igralka Sydney Sweeney skozi različne vloge pokazala izjemen talent. Po romantični komediji in superjunaškem filmu je sledila vloga v grozljivki Immaculate. Ta dosežek ni bil tako odmeven, kljub temu pa vsi, ki so si ga ogledali, ne skrivajo navdušenja.

Dogajanje je zelo podobno grozljivkam, ki se odvijajo v verskih ustanovah, pravo presenečenje pa se skriva prav v vrhunski igri, s katero nas je mlada hollywoodska igralka nedvomno navdušila. Zapleta ne bomo razkrili, a zato dajemo namig, da se pripravimo na nepričakovan epilog, ki povzroči…

Civil War

Cicil War je bil eden najbolj pričakovanih filmov leta. In mirno lahko rečemo, da je izpolnil vsa pričakovanja, predvsem po zaslugi Kirsten Dunst.

V središču dogajanja so Lee, neustrašna fotoreporterka, in njeni kolegi. Po velikih civilnih nemirih v Washingtonu in Teksasu se ta skupina poda na tvegano ozemlje zaradi dobre zgodbe. Vendar se njihovo potovanje sredi razdeljene Amerike spremeni v boj za življenja. Film je posnela produkcijska hiša A24, režijo in scenarij pa je napisal Alex Garland, ki je zaslovel s filmoma Ex Machina in Annihilation.

Monkey Man

Britansko-indijski igralec Dev Patel je zaslovel z vlogo v z oskarjem nagrajenem filmu Slumdog Millionaire. Po tem dosežku je nanizal same uspešnice, v začetku letošnjega leta pa je bil predstavljen njegov režijski prvenec – Monkey Man.

Zaplet filma je temeljil na hindujski legendi o bogu poguma Hanumanu. V središču pozornosti je mladenič, ki ga vsi poznajo pod vzdevkom Kid. Skriva se za masko gorile in vsak večer preživi v podzemnem bojnem klubu. Na ta način se Kid krepi, hkrati pa se skuša infiltrirati v svet mogotcev, ki so ubili njegovo mamo in končali njegovo otroštvo.

Abigail

Film Abigail je na blagajnah po vsem svetu zaslužil več kot 40 milijonov dolarjev. Predpostavka te priljubljene grozljivke je naslednja…

Po baletni predstavi se skupina kriminalcev odloči ugrabiti dvanajstletno balerino Abigail, hčer vplivnega poslovneža. Čeprav se je zdelo, da bosta zahtevanih 50 milijonov dolarjev dobila še isti hip – se izkaže, da osamljena vila, v kateri živita, skriva zloveščo preteklost. Popoln načrt za lahek zaslužek gre po zlu v trenutku, ko spoznata, da Abigail ni le navadno dekle. Dogajajo se nadnaravni dogodki. Ugrabitelji drug za drugim izginejo. Medtem ko so preživeli prepuščeni boju proti prvobitnemu zlu. Kdo je v resnici Abigail?

Naloži več
Zapri