Filmski opomnik: Kaj si lahko ogledamo v juniju?
Filmski opomnik: Kaj si lahko ogledamo v juniju?

Filmski opomnik: Kaj si lahko
ogledamo v juniju?

Začenjamo poletno poglavje in s filmskim opomnikom beležimo stvaritve, ki bodo zaznamovale mesec junij. Domači kinematografi in priljubljene storitve pretočnega predvajanja ponujajo enako bogate repertoarje – tako bodo ljubitelji vseh žanrov našli nekaj, kar jim najbolj ustreza.

Posebno pozornost, pričakovano, bo gotovo pritegnil novi del kultne franšize “Bad Boys”. Will Smith in Martin Lawrence se vračata k likoma, ki sta ju proslavila pred tridesetimi leti, in že 6. junija bomo izvedeli, v katero smer nas bo popeljala akcijska avantura “Ride or Die”.

Boy Kills World

Odštevanje do premiere filma “Boy Kills World” se uradno začenja. Filmski podvig bo predstavljen domači publiki 6. junija. Glavno vlogo igra švedski igralec Bill Skarsgård.

Zgodba spremlja mladeniča, ki ima nadčloveško moč. Znan je pod imenom Boy, ne zna govoriti in odraščal je v gorskem zavetišču. Že od zgodnjega otroštva se je Boy s pomočjo učitelja šamana učil borilne veščine, medtem ko ga je izolirano okolje še dodatno okrepilo. Med televizijskim obračunom Boy izve za smrt svoje mlajše sestre, kar ga kasneje spodbudi k maščevanju. Če ste ljubitelj temnih stripov, distopije in akcijskih filmov, bo to film ravno za vas. Poleg Billa Skarsgårda igrajo v filmu še Jessica Rothe in slavna hollywoodska igralka – Famke Janssen.

Hit Man

Po kratki premieri, kriminalni film z elementi črnega humorja, “Hit Man”, prihaja na platformo Netflix.

Naslovni junak, Gary Johnson, je profesor filozofije, ki občasno dela kot lažni plačani morilec. Zdi se, da je za to delo ustvarjen in ga opravlja z užitkom. Vendar se pravi zaplet zgodi, ko ga najame fatalna ženska po imenu Madison. Namreč, želi, da njen mož umre, in v tem ji lahko pomaga le Hit Man. Med njima se kmalu pojavi privlačnost, kar celotno situacijo naredi še bolj tvegano in zapleteno. Pod režijo filma se podpisuje znano ime v svetu sedme umetnosti – Richard Linklater. Slavni režiser ima za seboj vrsto uspešnih del, med katerimi izstopajo “Before Sunrise”, “Boyhood” in “Where’d You Go, Bernadette”. Glavne vloge igrajo Glen Powell in Adria Arjona.

Mr. Blake, At Your Service

Mr Blake, At Your Service (Complètement Cramé) je francoska romantična komedija, v kateri glavno vlogo igra John Malkovich. Film prihaja v kinematografe 27. junija.

V središču zgodbe je britanski poslovnež, Andrew Blake. Da bi ohranil spomin na svojo ljubljeno ženo, sprejme službo batlerja na severu Francije. Vendar že takoj, ko srednjeveški gospod Blake prispe v bližino kraja, kjer je spoznal svojo ženo, se pojavijo prvi problemi. Ali mu bo na koncu vendarle uspelo najti skupni jezik s preostalim osebjem in prevzetno gospo Natalie …  izvedite v ganljivi romantični komediji. Film je posnet po istoimenskem uspešnici iz leta 2012. Poleg Johna Malkovicha glavno vlogo igra slavna francoska igralka Fanny Ardant.

Horizon: An American Saga – Chapter 1

Med nedavnim Filmskim festivalom v Cannesu je slavni igralec, režiser in scenarist Kevin Costner predstavil delo, na katerem je delal vrsto let. Ob dolgih aplavzih je film “Horizon: An American Saga” ovenčan s številnimi pozitivnimi kritikami. Zato, če bi si želeli ogledati ta vestern … dobra novica je, da v kinematografe prihaja 27. junija.

Prvi del filma je osredotočen na ameriški zahod in na osvajanje njegovega ozemlja. Kronika zajema obdobje petnajst let in je pripovedovana iz perspektive kmeta Hayesa Elisona. Costner je združil izjemno igralsko ekipo, v kateri so Abbey Lee, Sam Worthington in Sienna Miller. Ostaja nam le, da izvemo, kakšen bo odziv te epske zgodbe, kljub temu da je v njen razvoj vloženih več kot sto milijonov dolarjev.

Naloži več
Zapri