Tri francoske serije, ki jih spremljamo v pripravah na letošnje olimpijske igre v Parizu
Tri francoske serije, ki jih spremljamo v pripravah na letošnje olimpijske igre v Parizu

Tri francoske serije, ki jih spremljamo v pripravah na letošnje olimpijske igre v Parizu

Dobrih serij ni nikoli dovolj. Po tem, ko smo pripravili seznam najboljših filmov, ki se odvijajo v Pariz, sedaj prehajamo na francoske serije. V tem jeziku jih je nešteto, a tokrat izpostavljamo novejše produkcije. Tako v pričakovanju letošnjih olimpijskih iger s temi TV serijami vadimo francoski jezik.

Call My Agent (2015-2020)

Če ste se kdaj spraševali, kako je delati v agenciji za talente v Parizu, je serija Call My Agent prava za vas. Skozi štiri dinamične sezone zgodba spremlja življenje agentov ter njihove zasebne in poslovne (sladke) borbe. Lahko rečemo, da je ta serija predhodnica (bolj priljubljene) Emily v Parizu, katere četrta sezona je pravkar prispela.

Kako je poslovati z najslavnejšimi igralci in kaj se skriva za podobo uspešne agencije, razkriva televizijsko čtivo, dostopno na Netflixu. Odlična izbira za vse ljubitelje estrade, pisarniške drame, pa tudi Pariza in dobre glasbe.

francuske serije

The Chalet (2017-2018)

The Chalet je televizijski triler, ustvarjen za binganje. Serija se začne z intervjujem psihologa z edinim preživelim incidenta, ki se je zgodil v koči v francoskih Alpah. Zasliševalčevo vztrajanje pri prisotnosti ženske, ki menda sploh ne obstaja, vzbudi spletko že v prvih kadrih in nas potegne v zgodbo. Ta miniserija je odlična izbira za ogled maratonskih vikendov in je na voljo na Netflixu.

Lupin (2021-)

Serija Lupin je akcijska drama o Assanu Diopu, gospodu tatu, ki ga navdihujejo dogodivščine Arsèna Lupina. Na misiji je maščevati čast svojega očeta, ki je utrpel krivico v rokah bogate francoske družine. Lupin s fantastičnim Omarjem Syjem v glavni vlogi začne z novico, da so Assanovemu očetu namestili krajo drage ogrlice. Zaradi takšne obtožbe njegov oče konča lastno življenje v zaporu, nakar se Assan prepusti branju.

Knjiga o Lupinu bo pritegnila njegovo pozornost – in spremenila bo tok njegovega življenja. Serija Lupin, polna zapletov, bo pritegnila vašo pozornost od začetka do konca. Po pet epizod v prvi in ​​drugi sezoni ter sedem epizod v tretji sezoni je Lupin vreden svojega časa. Dobra novica: oktobra prihaja četrta sezona te francoske serije.

francuske serije

*Tekst je prevzet s portala Journal.rs

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri