Prišel je novi napovednik za film Gladiator 2 … mi ga že komaj čakamo!
Prišel je novi napovednik za film Gladiator 2 … mi ga že komaj čakamo!

Prišel je novi napovednik za film Gladiator 2
… mi ga že komaj čakamo!

V zadnjem času smo bili priča številnim kultnim filmom, ki so dobili nadaljevanja, temu seznamu pa se je pridružil še en legendarni naslov. Režiser Ridley Scott vrača Gladiatorja na velika platna. Moramo priznati, da nas je novica o nadaljevanju presenetila, saj je izvirni film odlično zaokrožil zgodbo o rimskem gladiatorju Maximusu, ki ga mojstrsko igra Russell Crowe.

Film Gladiator 2 nam bo predstavil popolnoma nov naslovni junak – glavna vloga je zaupana irskemu igralcu Paulu Mesaclu. Po dostopnih informacijah se zdi, da režiser Ridley Scott ponuja bolj krvavo različico tistega daljnega obdobja, v katerem Paul Mescal vstopi v areno kot plemič, ki se je odpovedal svojim privilegijem in se znašel v bitki na življenje in smrt za zabavo javnosti. Natančneje, v nadaljevanju Mescal igra Luciusa, nečaka antagonista izvirnega filma Komoda, ki ga je v izvirniku igral Joaquin Phoenix.

gladijator
gladijator

Kaj nam prinaša novi Gladiator?

Novega protagonista Luciusa smo spoznali kot dečka, ki ga je Maximus rešil pred stričevim preganjanjem. Medtem je odraščal v severnoafriški regiji Numidija, kamor ga je mama poslala kot otroka. V Rim se vrne kot gladiator, si nabere nove sovražnike in se ponovno združi s svojo materjo.

Tisti, ki so imeli priložnost videti film, imajo vtis, da se Mescalov lik v veliki meri zgleduje po Maximusu, kar potrjuje naslednja referenca: “Spominjam se tistega dne. Tega nisem nikoli pozabil. Da se suženj lahko maščuje cesarju. Da lahko suženj doseže pravico v areni“, poudari na eni točki, pri čemer se jasno nanaša na zaplet izvirnega naslova.

Gladiator 2
Gladijator 2

Kdaj pride v kinematografe?

Ob Paulu Mescalu je imel vidno vlogo v novem Gladiatorju tudi Pedro Pascal. Vidimo ga kot Marka Akacija, rimskega generala, ki se je uril pod poveljstvom Maksima. Stranska igralska zasedba vključuje tudi Denzela Washingtona kot Macrina, bogatega magnata v Rimu, ki ima v lasti gladiatorsko areno. Pa tudi Josepha Quinna in Freda Hechingerja, ki bosta videti kot nova rimska cesarja dvojčka.

Odlična novica je, da bo film na velika platna prišel že to jesen, natančneje 22. novembra. Videli boste čustva, akcijo in spektakel v obsegu, ki ga ne morete pričakovati od nobenega drugega naslova v kinematografih letos, je dejal Washington v napovedi.

Poglejte, kaj nas čaka v novem napovedniku.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri