Vas zanima, kaj razmišlja vaš pes? Ta čudoviti Netflixov dokumentarec bi lahko odgovoril na to vprašanje
Vas zanima, kaj razmišlja vaš pes? Ta čudoviti Netflixov dokumentarec bi lahko odgovoril na to vprašanje

Vas zanima, kaj razmišlja vaš pes? Ta čudoviti Netflixov dokumentarec bi lahko odgovoril na to vprašanje

Če ste ljubitelj ali ljubiteljica mačk, potem ste pred dvema letoma gotovo gledali dokumentarec Inside the Mind of a Cat na Netflixu. Režiser Andy Mitchell se je odločil, da ne bo zanemaril tistih, ki imajo raje pse, zato je pred kratkim prispela različica Inside the Mind of a Dog. Gre za prikupen dokumentarec, zaradi katerega še bolj vzljubimo te štirinožne ljubljenčke.

Inside the Mind of a Dog

Prijateljstvo zmaga

Inside the Mind of a Dog je privlačen dokumentarec, ki ga pripoveduje igralec Rob Lowe in vsebuje intervjuje s številnimi strokovnjaki za živali. Z razlago znanstvenih, a tudi čustvenih spoznanj o “človekovem najboljšem prijatelju” nam skuša nekoliko približati razmišljanje psov. Prav ta prijazen značaj je tisto, kar je evolucijsko ločilo pse od volkov, iz katerih izhajajo. Preživetje najmočnejših? Čeprav ne. V tem primeru gre za preživetje najbolj prijaznih. Poleg zgodovine in evolucije z volkovi se dokumentarec osredotoča na miselni proces, inteligenco in osebnost psov, predvsem pa spremlja njihovo vlogo pri pomoči ljudem v stiski.

Tako spoznavamo zaposlene v tako imenovani šoli za pse, kjer jih šolajo za službene pse. Ne glede na to, ali gre za pomoč policiji, gorski službi ali invalidu, neverjetno, kako zelo koristni so lahko psi. Imajo sposobnost zavohati tudi prve znake levkemije, Parkinsonove bolezni in naša čustva.

Inside the Mind of a Dog

Hud pes ne obstaja

Dokumentarec poudarja, da slabih psov ni, vsi imajo različne osebnosti in vse, kar počnejo, je reakcija na čustva, ki jih imajo. Ko boste gledali Inside the Mind of a Dog, boste zadovoljni z dejstvom, da je rep, ki maha levo in desno, res pokazatelj sreče in navdušenja, pa tudi, da trd rep kaže na stres. Glavni poudarek je na treh čudovitih psih, ki se usposabljajo, da postanejo službeni psi – Bonus, Peabody in Nemo. Vsak od njih je drugačen in poseben na svoj način. Če imate radi pse, jih boste zaradi tega dokumentarca še bolj vzljubili. Čeprav bi lahko šel s svojo zgodbo dlje in se poglobil v psihologijo razmišljanja psa, je Inside the Mind of a Dog vseeno zanimiv dokumentarec, ki vas bo ganil. In kdo si ne želi ure in 15 minut paziti na pse in se učiti o njih.

Dokumentarec je na voljo na Netflixu, napovednik pa si lahko ogledate spodaj.

Foto: Netflix

Naloži več
Zapri