Emma Stone in Yorgos Lanthimos spet združila moči: V kinu gledamo Kinds of Kindness
Emma Stone in Yorgos Lanthimos spet združila moči: V kinu gledamo Kinds of Kindness

Emma Stone in Yorgos Lanthimos spet združila moči: V kinu gledamo Kinds of Kindness

Bomo Emmo Stone in Yorgosa Lanthimosa videli na naslednjih oskarjih? Zelo možno. Po uspehu Lanthimosovega filma Poor Things, ki je osvojil štiri oskarje, med njimi tudi za najboljšo igralko Emme Stone, dvojec predstavlja še en film! Natančneje, to bo njuno peto skupno sodelovanje.

Gre za antologijski film Kinds of Kindness, ki je od sedaj na voljo tudi v naših kinematografih, tukaj pa je vse, kar vemo o njem.

Kinds of Kindess
Kinds of Kindess

Tri različne zgodbe

Kinds of Kindness je antologijski film, ki predstavlja tri različne zgodbe. Triptih pravljice, ki spremlja človeka brez izbire, ki poskuša prevzeti nadzor nad svojim življenjem; policist, ki je zaskrbljen, ker se je njegova žena, ki je izginila na morju, vrnila in je videti kot druga oseba; in ženska, odločena najti določeno osebo s posebnimi sposobnostmi, ki ji je usojeno, da postane izjemen duhovni voditelj.

Film združuje pogoste Lanthimosove sodelavce in velike zvezde današnjega časa. Po srečanju Roberta De Nira in Martina Scorseseja, Stevena Spielberga in Toma Hanksa ter Quentina Tarantina in Samuela L. Jacksona je videti, da bosta nov režisersko-igralski dvojec Yorgos Lanthimos in Emma Stone. Dvakratna oskarjevka igra v Kinds of Kindness, režiser pa je sodeloval tudi z Willemom Dafoejem in Margaret Qaulley iz Poor Things ter Joejem Alwynom, ki je bil v Lanthimosovem The Favourite.

Poleg njiju bodo v filmu nastopili še Jesse Plemons (Killers of the Flower Moon), Hong Chau (The Whale) in Hunter Shafer (Euphoria).

Kinds of Kindess
Kinds of Kindess

Za ljubitelje sedme umetnosti

Film Kinds of Kindness je svetovno premiero doživel na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu, kjer je Jesse Plemons prejel nagrado za najboljšega igralca.

Prve kritike kažejo, da med kritiki in občinstvom vlada določen razkorak. Medtem ko so prvi bolj naklonjeni Lanthimosovemu novemu filmskemu delu, so drugi našli svojega favorita v njegovih prejšnjih delih. Že na začetku je bilo jasno, da to ni film za širšo publiko, ampak da bodo v njem uživali pravi ljubitelji sedme umetnosti. Če ste se našli v tem opisu, ponavljamo, da se film v domačih kinematografih predvaja od 12. septembra.

Spodaj vas čaka napovedni video Kinds of Kindness:

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri