Že nekaj dni je to najbolj gledana serija na Netflixu. Povsem jasno je zakaj!
Že nekaj dni je to najbolj gledana serija na Netflixu. Povsem jasno je zakaj!

Že nekaj dni je to najbolj gledana serija na
Netflixu. Povsem jasno je zakaj!

Odkar je prispela na Netflix, to je prvega dne avgusta, ta serija ni zapustila seznama najbolj gledanih. Gre za serijo A Good Girl’s Guide to Murder. Naslov, ki uspešno združuje tri segmente: skrivnostno, kriminalno in najstniško serijo. K uspehu serije zagotovo pripomore tudi sijajno izbran trenutek njenega izida. Prišel je ravno v trenutku, ko so si gledalci želeli ogledati kakšen lahkoten naslov, ki jim bo pustil možgane spustiti na pašo.

Nič osupljivega, vsekakor pa zabavno – jedrnat opis serije, ki hkrati zadene v bistvo. Več o njej izveste spodaj.

A Good Girl's Guide to Murder
A Good Girl's Guide to Murder

O čem se gre?

Britanska kriminalistična serija A Good Girl’s Guide to Murder je po premieri na BBC prispela na priljubljeno pretočno storitev Netflix. Podrobnosti zapleta so naslednje.

Pet let je minilo od zločina, ki je pretresel mesto Fairview. Priljubljena maturantka Andie Bell je bila brutalno umorjena, storilec pa je bil njen fant Sal Singh, ki je nato naredil samomor. Pred tem je pustil sporočilo, v katerem je priznal zločin, in primer je bil zaključen. Vsi v mestu verjamejo v njegovo krivdo. Vsi razen srednješolca Pipa Fitz-Amobija, našega protagonista. Ni tako prepričana, da je Sal ubil Andie, in zaradi šolskega projekta se odloči začeti lastno preiskavo.

Naslovno vlogo so zaupali Emmi Myers, ki smo jo spoznali v še eni Netflixovi uspešnici – seriji Wednesday.

A Good Girl's Guide to Murder
A Good Girl's Guide to Murder

Najbolj prodajana knjiga

Serija ima šest epizod in temelji na istoimenski knjižni uspešnici avtorice Holly Jackson. Gre za prvi del njene trilogije, ki vključuje še knjige Good Girl, Bad Blood in As Good As Dead. Jackson je napisala tudi novelo, ki je predzgodba prve knjige, Pip, Kill, Joy. In knjiga A Good Girl’s Guide to Murder je na voljo tudi v naših knjigarnah, tako da lahko kriminalko preberete tudi pred ogledom serije. Knjige avtorice Holly Jackson najdete tukaj.

Prvenec Holly Jackson je od izida dosledno na seznamu uspešnic New York Timesa, njegova omemba v seriji Heartstopper pa ga je izstrelila na vrh najbolj priljubljenih knjig za mlade.

Branje tako kot serija prinaša kanček humorja, a tudi nenavadne in napete zaplete – odličen odgovor za te poletne dni.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri