Ste si že ogledali najbolj gledan film na Netflixu? Dobil je slabe ocene
Ste si že ogledali najbolj gledan film na Netflixu? Dobil je slabe ocene

Ste si že ogledali najbolj gledan film na
Netflixu? Dobil je slabe ocene

Trenutno najbolj gledan film na Netflixu je Lonely Planet z oskarjevko Lauro Dern in Liamom Hemsworthom. Gre za romanco starejše in mlajšega moškega na potovanju po Maroku in čeprav je najbolj gledana, komentarji niso ravno dobri. Tako kritiki kot občinstvo so ga večinoma opljuvali, a o čem pravzaprav govori ta film?

Lonely Planet

Romantika v Maroku

Lonely Planet spremlja Lauro Dern kot slavno pisateljico Katharine, ki se odpravi na pisateljski oddih v Maroko v upanju, da bo novo okolje odklenilo njeno pisateljsko blokado. Tam spozna moškega, Owena (Liam Hemsworth), s katerim se spoprijatelji. Kar se začne kot poznanstvo, se razvije v opojno ljubezensko razmerje, ki spremeni življenja. To je uradni opis novega filma, katerega scenarij in režijo je zaslužna Susannah Grant, znana po scenariju slavnega filma z začetka stoletja – Erin Brockovich. Lonely Planet pa ne moremo uvrstiti v isti koš. Ni trajalo dolgo, da je dobil slabe ocene.

Je vreden ogleda?

Če ste ga že gledali, potem veste o čem govorimo, če pa še niste, zgleda, da ni vreden ogleda. Netflix je znova izdal film poln razočaranja, ki je bil ob izidu precej slabo sprejet. Na platformi Rotten Tomatoes ima oceno 36%, medtem ko ima na IMDb v času pisanja nizke ocene 5,8. Kritiki so trdili, da je Lonely Planet bolj reklama za obisk čudovitega Maroka kot pa romantični film. Ni dovolj slab, da bi bil boleč, niti dovolj smešen, da bi bil dober, film je enostavno dolgočasen in nekoherenten. Zgodba ni dovolj privlačna, so pa privlačni vsaj igralci – to so le nekateri komentarji na film.

Tudi karizmatična in sicer odlična Laura Dern filma ni mogla rešiti pred neuspehom, Liama ​​Hemswortha pa le redki jemljejo kot resnega igralca. Glede njegove vloge je večina komentarjev, da bi jo lahko odigral kateri koli vroč hollywoodski igralec v tridesetih.

Lonely Planet

Vzpon določene teme?

Skratka, zdi se, da smo priča porastu romantičnih filmov, kjer se starejše ženske zaljubljajo v mlajše moške. Letos smo dobili The Idea of ​​​​You, A Family Affair, kmalu Babygirl in novo Netflixovo serijo Deceitful Love. Od kod sploh ta priljubljeni zaplet starejše ženske in mladeniča? Odgovor je mogoče iskati v opolnomočenju žensk in razbijanju stigme okoli spolnosti starejših žensk, lahko pa si ga razlagamo tudi kot protiutež dejstvu, da so moški igralci nenehno v paru z veliko mlajšimi kolegicami in nihče nič ne reče. Vendar škoda, da omenjeni filmi tega niso malo bolje raziskali in ostali v spominu kot večinoma slabi filmi. Lonely Planet se je zdaj pridružil temu seznamu.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri