Izbrali smo lestvico najboljših serij tega leta doslej. Ste jih že vse pogledali?
Izbrali smo lestvico najboljših serij tega leta doslej. Ste jih že vse pogledali?

Izbrali smo lestvico najboljših serij tega leta doslej. Ste jih že vse pogledali?

Za nami je že prva polovica leta in izšli so številni filmski naslovi, ki so nam zapolnili čas zadnjega pol leta. Od odličnih miniserij do novih sezon najljubših oddaj, ki smo jih komaj čakali, razvrščamo najboljše serije leta doslej.

1. Baby Reindeer

Netflixova miniserija Baby Reindeer je resen kandidat za najboljšo serijo leta. Zgodba sledi razmerju komika Richarda Gadda, ki v seriji igra samega sebe, a pod imenom Donny Dunn, z njegovo zalezovalko Marto in učinkom, ki ga ima to nanj, ko se je na koncu prisiljen soočiti z globoko, temačno in zakopano travmo. Baby Reindeer je odlična serija, ki je ne bomo nehali hvaliti. Naše vtise si lahko preberete tukaj, in če si ga še niste ogledali, ga ne zamudite.

Baby Reindeer

2. Shogun

Shogun je nova serija, ki je izšla že februarja, a se o njej govori šele pred kratkim. Ko se skrivnostna evropska ladja prevrne v bližnji ribiški vasici v Aziji, Lord Yoshii Toranaga odkrije skrivnosti, ki bi lahko prevrnile lestvico moči in uničile njegove sovražnike. Shogun je močan kandidat za osvojitev najpomembnejših televizijskih nagrad v tem letu in je ena najbolje ocenjenih serij na IMDb.

Shogun

3. The Gentlemen

Letos je Netflix pripravil pravo poslastico za vse oboževalce Guya Ritchieja. Iz njegovega filma The Gentlemen je nastala istoimenska serija, ki se je izkazala za pravo uspešnico. Serija spremlja sina aristokrata Eddieja (Theo James), ki po očetovi smrti podeduje družinsko posest. Vendar kmalu odkrije, da je dom ogromnemu imperiju marihuane in da njeni lastniki ne gredo nikamor. Odlična in dinamična serija The Gentlemen z razlogom uživa priljubljenost, ki jo ima. Upamo na drugo sezono!

The Gentlemen

4. House of the Dragon (druga sezona)

Nedavno je na HBO prispela druga sezona uspešnice House of the Dragon. Izhaja epizoda za epizodo, a je že zdaj ena najboljših serij z začetka leta. Spomnimo, gre za predzgodbo Igre prestolov, ki spremlja družino Targaryen in njihovo državljansko vojno ter boj za pravico do prestola. Pregledali smo tudi prvi dve epizodi, ki obetata odličen preostanek sezone.

Zmajeva kuća

5. Fallout

V prihodnosti, v postapokaliptičnem Los Angelesu, ki ga je povzročilo jedrsko zdesetkanje, morajo državljani živeti v podzemnih bunkerjih, da se zaščitijo pred sevanjem, mutanti in banditi. To je predpostavka nove serije Fallout, ki je prav tako prejela odlične kritike. Tako kot uspešnica The Last of Us iz leta 2023 je tudi Fallout nastala iz videoigre in kmalu se pričakuje tudi druga sezona.

Fallout

6. Sugar

V začetku leta je na Apple TV+ prispela odlična kriminalistična serija. Mislimo na serijo Sugar s Colinom Farrellom v glavni vlogi. Colin Farrell igra zasebnega detektiva, ki se po rešitvi primera v Tokiu vrne v Los Angeles. Tam ga kontaktira slavni hollywoodski producent Jonathan Siegel. Njegova vnukinja Olivia je ugrabljena in Siegel ga prosi za pomoč. Kritiki so pohvalili Farrellov nastop, sama serija pa ni ostala neopažena. Če ste eden tistih, ki imajo radi nepredvidljive zaplete v serijah, potem Sugar ne smete zamuditi.

Sugar

7. The Sympathizer

Kmalu po tem, ko je prejel svojega prvega oskarja za stransko vlogo v Oppenheimerju, se je Robert Downey Jr. pojavil še na malih zaslonih. Zaradi serije The Sympathizer so še pred nekaj meseci vsi govorili o njem. Serija je postavljena tik ob koncu vietnamske vojne in spremlja komunističnega vohuna francosko-vietnamskega porekla, ki pobegne v ZDA in se naseli v begunski skupnosti, kjer še naprej skrivaj vohuni in poroča o Vietkongu.

The Sympathizer

8. Bridgerton (tretja sezona)

Serija, o kateri se je verjetno največ pisalo in govorilo, je tretja sezona Netflixove serije Bridgerton. Ta sezona, ki se osredotoča na Colina in Penelope, je že nekaj časa najbolj gledan naslov na Netflixu. Tretjo sezono je Bridgerton združil Colina, ki se je vrnil z mednarodnih potovanj, in Penelope, lady Whistledown, ki je odločena, da bo letos našla moža. Mnenja o celotni sezoni so deljena, zakaj pa si preberite na povezavi.

Bridgerton

Foto: IMDb, Netflix

Naloži več
Zapri