Netflix dokumentarci, ki si jih morate ogledati, če vam je bil všeč Dancing for the Devil
Netflix dokumentarci, ki si jih morate ogledati, če vam je bil všeč Dancing for the Devil

Netflix dokumentarci, ki si jih morate ogledati, če vam je bil všeč Dancing for the Devil

Če obstaja kaj, kjer boste zagotovo našli odlične dokumentarne filme in serije, je to Netflix. Pri izvirnih vsebinah pogosto spodleti, pri dokumentarcih pa je nabor kar pester. Ne glede na to, ali gre za resnične zločine, kot so umori, zarote, denarne goljufije, športne škandale ali kulte, Netflix dokumentarci le redko razočarajo.

Trenutno je eden najbolj gledanih naslovov dokumentarna serija o kultu TikTok – Dancing for the Devil. Netflixova dokumentarna serija v treh delih je že šokirala gledalce s svojo obtožbo o vprašljivem vzdušju znotraj 7M Films, družbe za upravljanje, ki sodeluje s TikTok plesalci.

To nas je spodbudilo, da priporočamo nekaj podcenjenih dokumentarcev in serij o različnih temah, ki si jih je vredno ogledati.

American Nightmare

V začetku letošnjega leta je prispela dokumentarna serija s tremi epizodami – American Nightmare, ki spremlja neverjeten primer iz leta 2015. Denise Huskins in Aaron Quinn sta bila fant in punca, ki sta spala v svojem stanovanju. Nato je nekdo vlomil, zvezal Aarona in ugrabil Denise. Aaron nemudoma postane glavni osumljenec policije, a ko se nekaj dni pozneje Denise pojavi na videz nepoškodovana, se pozornost preusmeri na oba. Denise ne verjamejo ničesar, par pa je obtožen, da sta skupaj načrtovala njeno ugrabitev.

American Nightmare je čustvena dokumentarna serija, ki razkriva napake sistema, ki bi moral najprej zaščititi žrtve strašnih zločinov. Z vsako epizodo je nepričakovano in bolj šokantno. Na koncu vam ne preostane drugega, kot da sočustvujete z ljudmi, ki si želijo le resnice.

Netflix dokumentarci
American Nightmare

Escaping Twin Flames

Kulti v Ameriki niso nič novega. Večinoma gre za verske kulte, še posebej nevarni pa so tisti, ki dejansko ustvarjajo skupnost z manipulacijo in izkoriščanjem nedolžnih ljudi. Eden od njih je Twin Flames Universe. Sledi mu dokumentarna serija Escaping Twin Flames. Razkrije zgodbo o Jeffu ​​in Shaleii Divine, voditeljih Twin Flames Univers, kulta, ki prodaja spletne tečaje, ki zagotavljajo, da boste našli svojo sorodno dušo. In medtem ko je na zunaj videti kot le še en način iskanja partnerja, je kult kontroverzen zaradi svojih naukov, ustrahovanja in nadzora svojih članov.

Dokumentarna serija prikazuje intervjuje z nekdanjimi člani, ki razkrivajo zaskrbljujoča dejstva o kultu, najbolj šokantno pa je, da Twin Flames še vedno obstaja in so nekateri ljudje še vedno ujeti vanj.

Netflix dokumentarci
Escaping Twin Flames

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing

Če iščete odličen, podroben in zanimiv dokumentarec, si morate ogledati American Manhunt: The Boston Marathon Bombing. Sledi terorističnemu napadu na Boston, torej bombardiranju njihovega znamenitega maratona, ki se ga udeleži več tisoč ljudi. Dva brata sta po navdihu islamske teroristične organizacije Al Kaida izdelala dve bombi, ki sta ju postavila v bližino cilja maratona in ju razstrelila, pri čemer sta ubila tri ljudi in jih ranila več kot sto, 17 jih je ostalo brez udov.

Ta dokumentarna serija skozi tri epizode sledi zgodbi bratov in njihovi radikalizaciji, samemu terorističnemu napadu, pa tudi neverjetnemu zasledovanju, ki je bilo videti kot iz akcijskega filma. Če niste toliko obveščeni o dogodku, vam bo American Manhunt omogočil poglobljen vpogled v vse, kar morate vedeti.

Netflix dokumentarci
American Manhunt: The Boston Marathon Bombing

Little Nicholas: Life of a Scoundrel

Zanimiva serija, prav tako v treh epizodah, Little Nicholas: Life of a Scoundrel, ki mu lahko poljubno rečemo španski Tom Ripley. Francisco Nicolás Gómez je živel dvojno življenje. Francisca, nekdanjega študenta prava, so mediji poimenovali ‘mali Nicolás‘, njegovo dvojno življenje pa ga je popeljalo na neverjetne kraje. Med študijem prava se je razglašal za pomembno osebo s pomembnimi političnimi in poslovnimi stiki, njegove prevare pa so ga pripeljale v družbo znanih španskih politikov in elit, udeležil pa se je celo kronanja kralja Filipa VI.

Little Nicholas: Life of a Scoundrel pokriva primer, vključno s ključnimi pričevanji ljudi, ki so preiskovali primer, pa tudi samega Nicolása.

The Hatchet Wielding Hitchhiker

The Hatchet Wielding Hitchhiker je pretresljiv dokumentarec, ki se odvija z nepričakovano hitrostjo. Film spremlja Kaia Lawrencea, optimističnega in veselega nomada, ki nenadoma postane prepoznaven. Videoposnetek njegovega intervjuja z lokalno TV postajo, v katerem opisuje, kako je branil žensko pred nasilnikom, je postal viralen in Kaiuju prinesel nacionalno slavo. Posnetek na YouTubu ima več kot 8,3 milijona ogledov, vabili so ga v različne pogovorne oddaje in dajal intervjuje. Toda njegovo življenje se je obrnilo na glavo, ko je leta 2013 ubil 73-letnega odvetnika. Čeprav je trdil, da je šlo za samoobrambo, je bil obsojen na 57 let zapora.

Dokumentarec daje vpogled v slavo in propad Kaija, vendar mnogi trdijo, da je Netflix njegovo zgodbo uporabil za dobiček.

Netflix dokumentarci
The Hatchet Wielding Hitchhiker

Our Father

Za nekatere zgodbe mislite, da lahko obstajajo samo v fikciji ali domišljiji nekoga, a se boste o tem hitro prepričali, ko si boste ogledali nekaj teh dokumentarcev. Eden najbolj šokantnih daleč naokoli je Our Father. Gre za dokumentarni film, ki res zveni neresnično. Ko se ženska, spočeta s semenčico darovalca, odloči doma opraviti DNK test, da bi ugotovila, koliko bratov ali sester ima, odkrije šokanten podatek. Test razkrije, da ima osem bratov in sester, nadaljnja raziskava pa razkrije, da so vsi otroci ginekologa dr. Donalda Clina, ki brez njene vednosti ali privolitve oplodi ženske s svojo lastno spermo.

Dokumentarec razkriva, kako je Cline na ta način ustvaril najmanj 94 otrok. Zaradi tega se je pri nekaterih razvila avtoimunska bolezen, ki jo ima tudi sam. Obstaja pa tudi bojazen, da bodo nekateri otroci nevede končali drug z drugim in naredili svoje otroke, ne da bi vedeli, da so pravzaprav v sorodu. Iz minute v minuto ostajaš vedno bolj šokiran.

Netflix dokumentarci
Our Father

Foto: Netflix, IMDb

Naloži več
Zapri