Kaj gledati na Netflixu, ko mislimo, da smo si pogledali že vse
Kaj gledati na Netflixu, ko mislimo, da smo si pogledali že vse

Kaj gledati na Netflixu, ko mislimo, da
smo si pogledali že vse

Ste med tistimi, ki brezciljno brskajo po Netflixu v upanju, da boste našli zanimivo vsebino? V tem primeru – dobrodošli v klubu! Da bi nam/vam prihranili čas, smo sestavili kratek seznam feel good naslovov, ob katerih lahko preživimo prijeten filmski večer.

Mrs. Harris Goes to Paris

Med naslovi, ki so nedavno prispeli na Netflix, je tudi tretja filmska priredba legendarne komedije Mrs. Harris Goes to Paris, ki temelji na istoimenskem literarnem preludiju. Na kratko, zaplet sledi nekdanji čistilki, ki je obsedena z Diorjevimi oblekami in se odpravi v francosko prestolnico po svoj cenjeni kos. Na poti jo čaka vrsta humornih pripetljajev …

Mrs. Harris Goes to Paris

Rose Island

Italijansko komedijo je navdihnila resnična življenjska zgodba idealističnega inženirja, ki je leta 1968 v Jadranskem morju nedaleč od Riminija zgradil ploščad, ki jo je poimenoval svobodna država.

Rose Island je kmalu postal priljubljena lokacija vseh željnih dobre zabave, glas o njem pa je segel tudi do italijanske vlade, ki nad njim ni bila prav nič navdušena. Film je prejel večinoma pozitivne kritike, na družbenih omrežjih pa so ga označili za humornega in navdihujočega.

rose island

The Laundromat

Komedija z odlično zvezdniško ekipo, v kateri so Meryl Streep, Gary Oldman in Antonio Banderas, na humoren način tematizira eno največjih finančnih prevar v zgodovini – primer Panamski dokumenti.

Film, v katerem so mnogi prepoznali Tarantinov vpliv, je poln zvezdnikov, tako da so v epizodnih vlogah nastopili tudi Sharon Stone, David Schwimmer in Robert Patrick.

serije netflix
tick, tick...BOOM!

Ma Rainey’s Black Bottom

Film Ma Rainey’s Black Bottom, ki ga je navdihnila kariera blues pevke Ma Rainey, nas popelje v Chicago v dvajseta leta prejšnjega stoletja. Naslovno vlogo so zaupali igralki Violi Davis, ki je ob tej priložnosti platno polnila s Chadwickom Bosemanom in Colmanom Domingom. Ta odlična igralska imena so dovoljšne povabilo, da si ogledate to glasbeno dramo.

Ma Rainey's Black Bottom

The Swimmers

Pravijo, da življenje piše najbolj zanimive zgodbe, zato ne preseneča, da je na našem seznamu še en film, ki je svoje oporišče našel v resničnem življenju. Gre za biografsko dramo The Swimmers, ki se osredotoča na športno kariero sester Issa.

Od vojne razdejane Sirije do olimpijskih iger v Riu leta 2016 spremljamo dve mladi sestri na potovanju, na katerem sta pogosto izpostavljeni nevarnosti. Kljub temu je njuno zaupanje v lastne sposobnosti in vera v uresničitev sanj vseskozi pristna.

filmovi netflix

Toc Toc

Španska komedija Toc Toc spremlja skupino bolnikov z obsesivno-kompulzivno motnjo, ki se znajdejo v čakalnici priznanega psihiatra. Prisilno čakanje bo povzročilo vrsto zanimivih situacij in imelo nepričakovane posledice.

Naslov filma je igra besed v španščini, pri čemer je toc onomatopeja za tipkanje in okrajšava za OCD.

filmovi netflix

Ali’s Wedding

Ena na videz nedolžna, bela laž glavnega junaka avstralske romantične komedije Ali’s Wedding bo pripeljala do situacije, o kateri se mu niti sanjalo ni. Vse, kar si Ali želi, je, da bi bil s svojo punco Dianne, a njegov oče ima drugačne načrte in je že izbral zaželeno nevesto ter se dogovoril za poroko. Sledil bo niz komičnih situacij, kako se bo iz te situacije rešil nesrečni mladenič, pa lahko vidite sami.

ali wedding

OMG! Oh My Girl

Kaotična ljubezenska zgodba o fantu in deklici, ki se znova in znova zaljubljata na napačnem mestu ob napačnem času. Glavni junaki te tajske romantične komedije dobijo občutek, da višja sila uživa v poigravanju z njimi in jim noče dati miru, da bi lahko bili skupaj.

Ta kaotična zgodba nam daje priložnost, da se seznanimo s kinematografijo, katere dela res redko vidimo.

filmovi netflix

Enrico Piaggio – Un Sogno Italiano

Film narejen za nedeljsko popoldne – tako se odlično opiše italijanski naslov Enrico Piaggio – Un Sogno Italiano. Gre za film, ki se osredotoča na nastanek simbola italijanske kulture – vespe. Natančneje, film ponazarja življenje podjetnika Enrica Piaggia v obdobju gospodarske krize po drugi svetovni vojni, ko se je Italija poskušala gospodarsko in civilno znova zagnati, hkrati pa doseči, kar danes velja za italijanski čudež.

 

Enrico Piaggio

I Am Not an Easy Man

Francoska romantična komedija na svojevrsten način obravnava moško-ženske odnose – s tematiziranjem menjave vlog. Kako bi bilo videti, če bi se kot okoreli seksist nekega dne zbudili v svetu, ki mu vladajo ženske?

Prav takšna usoda je doletela protagonista te nenavadne filmske zgodbe. V omenjenem naslovu je vse, kar imamo radi pri francoskih komedijah – sproščenost, duhovitost in ostrina.

Foto: IMDB, Instagram (@j.things)

Naloži več
Zapri