5 za 5: Te serije so pravi skriti biser Netflixa. Vredne so ogleda!
5 za 5: Te serije so pravi skriti biser Netflixa. Vredne so ogleda!

5 za 5: Te serije so pravi skriti biser
Netflixa. Vredne so ogleda!

Ob koncih tedna se velikokrat znajdemo v dilemi, kaj gledati, Netflix pa se nam takrat vsili kot odlična možnost, ki bi lahko ponudila želeno rešitev. Poleg novih naslovov lahko damo priložnost tudi tistim, ki so morda ušli izpod našega radarja. Tokrat smo pogledali, kaj imamo za skrite dragulje te priljubljene pretočne platforme. Navdušili so namreč tako kritike kot gledalce in so vsekakor vredni ogleda (če jih še niste). Naš 5 za 5 vas čaka spodaj.

Travelers

Travelers

Znanstvenofantastična serija Travelers, kot že ime pove, razkriva časovne popotnike, ki pridejo v 21. stoletje z namenom, da rešijo človeštvo. Vendar v tem primeru popotniki skozi čas ne potujejo fizično, ampak prevzemajo misli in ljudi preteklosti. Gre za serijo, ki je dosegla izjemno visoko gledanost, kritiki pa niso skoparili s pohvalami za vse tri sezone te serije. Če jo še niste gledali, je zdaj priložnost.

On my block

On My Block

Gre za naslov, ki je navdušil televizijske kritike, o čemer pričajo odlične kritike na ustreznih spletnih mestih za ocenjevanje televizijskih vsebin. Skratka, zgodba o odraščanju v losangeleškem getu in najstnikih, ki poskušajo najti svoj prostor pod soncem kljub pogosto omejujočemu okolju. Vse štiri sezone serije On My Block so na voljo na Netflixu.

Happy!

Happy!

Še en visoko ocenjen naslov, ki vam je morda ušel izpod radarja, je Happy!, animirana črnohumorna serija. V njej spremljamo nekdanjega zasebnega detektiva, ki živi kot družbeni izobčenec, čigar življenje se dramatično spremeni, ko po nesreči ugotovi, da je edini, ki lahko vidi, kako plišasta igrača, samorog Happy, oživi. Njena lastnica je v težavah in zdi se, da jo glavni protagonist lahko reši. Na svojem potovanju skozi dve sezoni bo naletel na vrsto sovražnikov, vključno z jeznimi mafijci, bivšimi ljubimci, bivšimi ženami in enim zelo zlobnim Božičkom.

Fisk

Fisk

Še en skriti dragulj, ki ga gledamo na Netflixu, sta dve sezoni avstralske serije Fisk, v kateri spremljamo življenje odvetnice Helen Tudor-Fisk. Sam zaplet ni inovativen, serija sledi znani zgodbi o glavni junakinji, ki je morala po razpadu zakona in poslovnih nesrečah iskati srečo v manjšem, podeželskem okolju. Kljub temu je recept tukaj uspešno izpeljan, predvsem po zaslugi dobrega scenarija, ki je poln duhovitih referenc.

Bodyguard

Bodyguard

Ljubitelji političnih trilerjev bi morali na svoj seznam zagotovo dodati britansko serijo Bodyguard, če tega še niso storili. To je eden tistih naslovov, ki vas bodo zaradi zapleta držali na robu sedeža. Skratka, spremljamo nekdanjega pripadnika vojske, ki mu je zaupana vse prej kot lahka naloga varovanja notranjega ministra. Tako kot prejšnji naslovi na tem seznamu je serija požela številne pozitivne kritike in velja za eno najbolj cenjenih britanskih serij zadnjega desetletja.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri