Ogledali smo si serijo Nobody Wants This in bili prijetno presenečeni. Romantične komedije so se vrnile!
Ogledali smo si serijo Nobody Wants This in bili prijetno presenečeni. Romantične komedije so se vrnile!

Ogledali smo si serijo Nobody Wants This in bili prijetno presenečeni. Romantične komedije so se vrnile!

Ko nekatere naslove že v napovedih primerjajo s filmsko klasiko Ko je Harry srečal Sally, je jasno, da bo pritegnila tudi našo pozornost. Ta primerjava je nastala na račun serije Nobody Wants This, ki je te dni prispela na Netflix.

Gre za romantično komedijo v 10 epizodah, v kateri igrata Kristen Bell in Adam Brody. Osnovna premisa serije je ljubezenska zgodba med diametralno nasprotnima likoma, velik del raznolikosti pa izhaja iz nasprotujočih si pogledov na življenje.

Nobody Wants This
Nobody Wants This

Ljubezen, ki premaguje razlike

Kristen Bell tako igra Joanne, samsko žensko v tridesetih, ki vodi uspešen podkast o odnosih. Po drugi strani pa je Adam Brody tokrat utelesil progresivnega rabina Noaha, ki se je pravkar razšel z dolgoletnim dekletom in s to odločitvijo povzročil vsesplošno nezadovoljstvo v lastni družini. Dvojec se sreča na zabavi, privlačnost je takojšnja, ostalo pa je zgodovina.

Ustvarjalka Nobody Wants This je Erin Foster, hči glasbenega mogotca Davida Fosterja, ki stoji tudi za serijo Barely Famous. Zanimivo je, da delno temelji na dogodkih iz njenega življenja. Med napovedjo serije je razkrila, da se ji je včasih zdela najbolj smešna stvar pri ljubezni, ko gre narobe, a kako si je zaradi srečnega razmerja, v katerem se je znašla, premislila. “Ta serija resnično predstavlja način, kako zdaj gledam na ljubezen, ki je tako drugačen od tistega, kako sem nanjo gledala prej. Biti v res prijetnem, zdravem in zabavnem razmerju me je prisililo, da sem ublažila svoj cinizem,” je povedala za Netflix.

Nobody Wants This

Romantična komedija, na katero smo dolgo čakali

Prve kritike so bile temu naslovu zelo naklonjene, kar dokazuje več kot 90 odstotkov pozitivnih ocen na strani IMDb. Kritiki hvalijo kemijo med glavnima igralcema, za katero se strinjamo, da je osnovna sestavina dobre romantične komedije. Verjamemo, da so ljubitelji tega žanra, ki je v zadnjih letih naletel na številne stranpoti, našli svojo pot.

Priznati moramo, da Netflix pri romantičnih komedijah pogosto ne blesti. Ko smo začeli gledati to serijo, smo pričakovali nekaj lahkotnega, tipičnega za sprostitev. Iskreno povedano, imeli smo kar nekaj predsodkov – mislili smo, da bo serija polna slabih šal, ki izhajajo iz površnega scenarija, in nedomiselne zgodbe. A na naše presenečenje smo bili prijetno presenečeni.

Res je, Nobody Wants This ni revolucija v svetu televizijske umetnosti. Vendar to, da je nekaj lahkotno in sproščeno za gledanje, še ne pomeni, da ni vredno ogleda. Netflixu je tokrat uspelo zadeti v polno s to novo romantično komedijo!

Končno smo dobili serijo, ki jo lahko pogledamo v enem dnevu ali čez vikend, ne da bi imeli občutek, da smo zapravili dragocen čas. In tukaj so razlogi, zakaj nas je tako navdušila.

Zakaj je vredna ogleda?

Kar je pri seriji Nobody Wants This zares pohvalno, je to, da ne poskuša biti nekaj, kar ni. Ne moralizira o odnosih in ne skuša gledalca “naučiti lekcije”. Zvesto ostaja lahkotna romantična komedija, kar bo navdušilo vse ljubitelje tega žanra. Brody in Bell imata odlično kemijo na zaslonu, kar lahko pripišemo dejstvu, da se poznata že več kot 20 let in se v igralski vlogi skupaj počutita sproščeno. Oba čudovito prikažeta, kako je hoditi na zmenke v resnejših letih. Prav to je morda najbolj osvežujoče pri tej seriji – Joanna in Noah hitro napredujeta v svoji zvezi, a sta v srednjih tridesetih, ko točno vesta, kaj želita.

V nasprotju z običajnimi serijami, kjer gledamo dvajsetletnike v ljubezenskih zapletih, Nobody Wants This prikazuje ravno nasprotno. Povsem realistično prikazuje, kako z leti čustveno dozorevamo, kako smo veliko bolj prepričani o tem, kaj iščemo v partnerju, in da preprosto nimamo več časa za igrice, kot smo jih imeli v dvajsetih.

Nobody Wants This

Upamo na drugo sezono

Navdušuje nas iskrenost, ki jo Joanna in Noah kažeta v svoji zvezi. Da serija ne bi postala monotona, se pojavi eno veliko vprašanje, ki ga morata rešiti, če želita ostati skupaj. Noah že vse življenje sanja o tem, da bi postal glavni rabin v svoji skupnosti, a ko se mu ponudi ta priložnost, ugotovi, da pot do te pozicije ne bo tako preprosta.

Presenetljivo je, kako zares duhovita je ta serija. Šale ne zvenijo, kot da bi jih spisal Chat GPT ali scenaristi brez občutka za humor – nasprotno, scenarij je izjemno dobro izpeljan, kar spremlja še odlična izvedba. Adam Brody se po dolgem času vrača v še eno neustavljivo simpatično vlogo, prvo po vlogi v seriji The O.C., ki ga je izstrelila v svetovno slavo. Kristen Bell pa je lik, s katerim se je težko ne poistovetiti. Tudi stranski liki dodajo seriji svoj šarm.

Brez da bi razkrili preveč za tiste, ki serije še niso pogledali – zaključna scena je mnoge pustila brez besed in dvignila visoke standarde za moške, obenem pa je popolna podlaga za (upamo) drugo sezono. Ali bosta Joanna in Noah ostala skupaj?

Foto: Netflix

Naloži več
Zapri