Gledalci pravijo, da je ta nova serija veliko boljša od serije Bridgerton
Gledalci pravijo, da je ta nova serija veliko boljša od serije Bridgerton

Gledalci pravijo, da je ta nova serija
veliko boljša od serije Bridgerton

Ena najbolj gledanih serij letos je zagotovo Bridgerton. Tretja sezona Netflixove uspešnice poteši željo po dobri zgodovinski romanci in dvornih spletkah. Vendar je minilo nekaj časa, odkar se je Bridgerton končal, in ljudje so nehali govoriti o tem. Zato prihaja še ena zgodovinska serija, za katero so gledalci že povedali, da je boljša od vsem ljube adaptacije romana Julie Quinn. My Lady Jane je nova serija, o čem govori in zakaj jo občinstvo tako obožuje, pa izveste v nadaljevanju.

My Lady Jane

My Lady Jane

V 16. stoletju je bila Jane Gray 16-letna kraljica Anglije in Irske, ki je vladala le devet dni, preden so jo obglavili zaradi izdaje. Da, omenjena Jane Gray je prav tista iz serije My Lady Jane, a že v prvem kadru se pripovedovalec vpraša: “Kaj bi se zgodilo, če bi bila zgodovina drugačna?” Če torej iščete točna zgodovinska dejstva, jih v tej seriji ne boste našli. My Lady Jane vzame resnične ljudi iz angleške preteklosti, vendar je zaplet popolnoma izmišljen.

Za kaj gre? Janeina ambiciozna mati jo proda najboljšemu ponudniku. Jane je zgrožena, ko odkrije, da je njen bodoči mož, s katerim se ne želi poročiti, Guildford Dudley, zelo privlačen neznanec s temno skrivnostjo. Ta skrivnost lahko oba spravi v nevarnost. Potekajo tudi še večje zarote, na primer zarota, da bi ubili njenega bratranca, kralja Edvarda, in celotno kraljestvo pahnili v kaos. My Lady Jane je iskrena zgodba, polna romantike, pustolovščine, fantazije in humorja. Serija razkriva, da je prava ljubezen resnična, da ljudje niso takšni, kot se zdijo, in celo, da se obsojene junakinje lahko rešijo.

My Lady Jane

Podobna seriji The Great

Tisto, kar loči My Lady Jane od drugih serij, je element humorja in fantazije. Čeprav v napovedniku serije ni bilo nikoli prikazano, se nekateri liki v seriji lahko spremenijo v živali. Da, prav ste prebrali. Čeprav ni nobenega drugega domišljijskega elementa, je ta zelo bistven za zgodbo. Ljudje v vesolju My Lady Jane so razdeljeni na čistokrvne resnične (navadne ljudi, kot je Jane) in ljudi, imenovane Ethians ali Etijci, tiste, ki se lahko spremenijo v živali. Etijci so bili pregnani na obrobje kraljestva, prisiljeni loviti, beračiti in krasti, da bi preživeli.

Čeprav jo že primerjajo z Bridgertonom, verjetno zaradi zgodovinskega okolja in romantičnega zapleta, My Lady Jane morda bolj spominja na veliko Hulujevo serijo The Great. Spomnimo, tudi serija The Great je zgodovinska serija, postavljena na ruski dvor, ki spremlja slavni osebnosti Katarino in Petra Velikega. Odlična stvar sta pravzaprav humor in duhoviti dialogi, ki jih v zgodovinskih serijah nismo vajeni. My Lady Jane je točno takšna. Polna smešnih dogodivščin, magije, romantike in drznih ženskih likov, ki vzamejo stvari v svoje roke.

My Lady Jane

Pozitivni komentarji

Gledalci so polni hvale za My Lady Jane. Pravijo ji očarljivo neumna, zabavna in smešna. Če lahko sprejmete, da serija ni zgodovinska drama, ampak obrača dejstva in poudarja humor, potem vam bo morda všeč. Serija vsebuje tudi veliko metafor sodobnega časa in je idealna za tiste, ki so imeli radi spletke in zaplete v Bridgertonu ter smisel za humor v The Great. Čeprav je na pretočni platformi Prime My Lady Jane druga najbolj gledana serija, bi pri nas morda šla pod radar, a ji je vredno dati priložnost. Serija ima osem epizod, druga sezona pa še ni potrjena. Napovednik si lahko ogledate spodaj.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri