Nove sezone serij, ki so prejele odlične kritike in osvojile gledalce!
Nove sezone serij, ki so prejele odlične kritike in osvojile gledalce!

Nove sezone serij, ki so prejele odlične
kritike in osvojile gledalce!

Ob pregledu aktualnega dogajanja v svetu televizijskih naslovov smo se že posvetili novim serijam, ki so navdušile gledalce, pa tudi tistim, ki so morda šle mimo vašega radarja. Tokrat smo se ozrli na nove sezone serij, ki so prejele odlične kritike in osvojile gledalce. Pri tem smo izpustili pogosto omenjane uspešnice, kot sta nanizanki The Bear in Only Murders in the Building. Spodaj vas čaka kratek pregled nesojenih naslovov.

Industry

Industry

Med izbranimi novimi sezonami, ki so si pridobile naklonjenost kritikov, je tudi tretja sezona britanske dramske serije Industry. S spremljanjem skupine mladih bankirjev nam ponuja notranji pogled na svet mednarodnih financ. Spremljamo jih, ko se znajdejo v stresnem delovnem okolju mednarodne banke Pierpoint & Co.

Seks, droge in posel je dober opis tega naslova. S koncem serije Succession mnogi iščejo naslednika tega naslova in nekateri so ga v tej seriji tudi uspešno našli. Oboje lahko spremljate na platformi Max.

Colin from Accounts

Colin from Accounts

Za avstralsko humoristično serijo Colin from Accounts stojita mož in žena Patrick Brammall in Harriet Dyer, ki ju prav tako vidimo v glavnih vlogah. Skratka, dogajanje spremlja dva popolna neznanca, ki se po prometni nesreči zbližata zaradi poškodovanega psa Colina.

Letos je bila predstavljena druga sezona serije, ki se ponaša s 100-odstotnim priporočilom kritikov na strani Rotten Tomatoes. Seveda ne manjkajo niti odlične kritike občinstva. Kaj je skrivnost uspeha? Parafraziramo enega od kritikov, ki je pustil svoj komentar na omenjeni strani – ta serija je ves čas smešna, občasno ganljiva in ves čas zabavna za gledanje! Na voljo je na platformi Prime Video.

The Boys

The Boys

Satirična superjunaška serija The Boys morda ne bo vidna na medijskih naslovnicah, a že tri sezone uspešno privablja občinstvo. Zanimivo, prvotno je bil zamišljen kot filmska trilogija, a je bil po vrsti peripetij predstavljen kot serija – kar se je izkazalo za pravo potezo!

Na Prime Video je letos prispela njegova četrta sezona, ki je, vsaj kar zadeva kritike, nadaljevala pot prejšnjih. Občinstvo je bilo pri ocenah nekoliko skromnejše, medtem ko kritiki ne skrivajo zadovoljstva, tako da ima stran Rotten Tomatoes trenutno 92 odstotkov pozitivnih ocen. To je naslov, v katerem so superjunaki vse, kar ne pričakujete, da bodo…

From

From

Tretja sezona ZF grozljivke From, v kateri nadaljujemo s spremljanjem skrivnostnih dogodkov v neznanem ameriškem mestecu, ni bila prihranjena z odličnimi kritikami.

Zanimivo je, da je tretja sezona trenutno najbolj gledana, posebne pohvale pa so namenjene globljemu psihološkemu prikazovanju likov. Zdi se, da je to odličen naslov za vse tiste, ki radi gledajo tiste stvaritve, ki v ospredje postavljajo srhljivko, vznemirljivost in napetost, a niso brez čustvene note.

Tulsa King

Tulsa King

Čeprav ime Sylvester Stallone ni nujno povezano s kakovostnimi dosežki, je na presenečenje mnogih hudomušna krimi serija Tulsa King prav ena takih. Septembra je na male zaslone prispela njegova tretja sezona in ponovno razveselila ljubitelje tega naslova, v katerem Stallona vidimo kot nekdanjega mafijskega šefa, ki si gradi novo življenje (v, uganili ste – mestu Tulsa).

Ta naslov sicer ne prinaša nič revolucionarnega, a uspešno reciklira že videno zgodbo o mafijcu na novi nalogi in ponuja želeno dozo zabave. Pri nas je na voljo na platformi SkyShowtime.

Hacks

Hacks

Zgodba serije Hacks se osredotoča na poklicni odnos dveh komikov – mlade pisateljice Ave Daniels in legende komedije Deborah Vance. Gre za naslov, ki je poln inteligentnega humorja in je odlična satira na aktualno dogajanje v zabavni industriji. In da se res splača uvrstiti na svoj seznam, pove tudi dejstvo, da se lahko serija Hacks pohvali z visokimi ocenami na relevantnih spletnih mestih za ocenjevanje televizijskih vsebin, vključno z oceno 8,2 na strani IMDb in 98 odstotki pozitivnih ocen priznanih kritikov na Rotten Tomatoes.

Nova, tretja sezona serije je na voljo na platformi Max, prejšnje sezone pa tudi na platformi Prime Video. Uspešno je nadaljevala pot, ki so jo začrtali njeni predhodniki, in dosegla odlične kritike. Navsezadnje si je prav ona zagotovila nagrado emmy za najboljšo humoristično serijo na letošnji podelitvi prestižnih televizijskih nagrad.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri