Uničila me je! Gledalci ne skrivajo, kako zelo jih je ganila nova Netflixova serija
Uničila me je! Gledalci ne skrivajo, kako zelo jih je ganila nova Netflixova serija

Uničila me je! Gledalci ne skrivajo, kako zelo jih je ganila nova Netflixova serija

Opazno je, da nekoč priljubljen žanr romantičnih komedij doživlja določeno stagnacijo. Zanimanje še vedno obstaja, a novi dosežki, čeprav so bili napovedani kot nove uspešnice, pogosto pustijo vtis izgubljenega časa.

Zato ne preseneča, da se studiji obračajo na znane naslove in jih predstavljajo v novih formatih ali pa jim dajejo nova nadaljevanja. Prvi omenjeni primer je tisti, ki se je zgodil filmu One Day iz leta 2011, po katerem je nastala nova Netflixova serija.

Serija, ki prav tako nosi tudi ime One Day, je nastala tako po scenariju filma kot tudi po istoimenski literarni predlogi, iz katere izhaja in pod katero se podpisuje David Nicholls. Slavni britanski pisatelj ponovno aktivno sodeluje tudi pri tem projektu.

One Day
One Day

En dan: 8. februar

V filmski priredbi sta glavni vlogi zaupali Anne Hathaway in Jimu Sturgessu, v televizijski priredbi pa sta lika Emme in Dexterja utemeljila Ambika Mod in Leo Woodall (ki bo marsikomu znan po njegovem predhodnem angažmaju v seriji The White Lotus). Serija je na Netflix prispela 8. februarja in od takrat ne zapusti lestvice najbolj gledanih novih naslovov.

Spomnimo, serija One Day bo na male zaslone pripeljala več desetletij dolgo ljubezensko zgodbo Emme in Dexterja. Vsaka epizoda prikazuje njun odnos na določen dan (datum), vendar v različnih letih življenja. Spremljamo nastanek njunega odnosa, pa tudi težave, s katerimi se v njem srečujeta.

One Day
One Day

Odličnim kritikam ni konca

Konec njune ljubezenske zgodbe dobro poznajo tisti, ki so prebrali literarno predlogo ali si ogledali njeno filmsko priredbo. Spodbujeni s prejšnjimi izkušnjami se upravičeno bojimo novih različic znanih literarnih (ali filmskih) del. Vendar se je primer serije One Day izkazal za izjemo, ki potrjuje pravilo.

Gledalci ne skrivajo navdušenja, pohvalne besede o tem naslovu pa imajo tudi televizijski kritiki. Odlična kemija med glavnima igralcema prispeva k verodostojnosti zapleta in poskrbi, da celotna zgodba “deluje”. Na žalost to ne velja za številna nedavna romantična dela.

Uničila me je, je pogost komentar, ki ga lahko preberemo na družbenih omrežjih, kar nakazuje, da gre za enega tistih naslovov, ki bodo v vas prebudili čustva. Seveda, če mu daš priložnost.

Foto: IMDb, Netflix

Naloži več
Zapri