Predstavljamo 3 nove in zanimive resnične naslove kriminalk, ki jih gledamo na Netflixu
Predstavljamo 3 nove in zanimive resnične naslove kriminalk, ki jih gledamo na Netflixu

Predstavljamo 3 nove in zanimive resnične naslove kriminalk, ki jih gledamo na Netflixu

Nekaj ​​najbolj zanimivih TV vsebin, ki si jih lahko ogledate, je o resničnih dogodkih. Ni novost, da ljudi še posebej privlači kriminalni žanr, torej dokumentarni filmi, ki obravnavajo kazenske zadeve. Ne glede na to, ali gre za nenavadne primere, umore ali finančne goljufije, so naslovi resničnih zločinov pogosto med najbolj gledanimi. Na Netflixu je trenutno priljubljen naslov The Menendez Brothers, ki vsebuje intervjuje s ključnimi ljudmi v njunem primeru, pa tudi z njima samima. Naše vtise o tem dokumentarcu si lahko preberete na povezavi, danes pa smo izbrali nekaj novih true crime filmov, ki smo jih v zadnjem času spremljali na Netflixu.

novi true crime naslovi

Jailbreak: Love on the Run

Vicky White je delala kot paznica v zaporu in bila ljubljena sodelavka, ki so jo spoštovali vsi, od zaposlenih do zapornikov. Bila je sposobna, poštena, ni tolerirala korupcije, imela pa je tudi empatijo. Ko je leta 2022 napovedala svojo upokojitev, nihče ni pričakoval, da bo to vključevalo pomoč pri pobegu Caseyja Whitea, zapornika, s katerim je imela skrivno razmerje. Casey je veljal za zelo nevarnega človeka in manipulatorja. Ko mu je Vicky pomagala pobegniti iz zapora, je bil to šok za celotno skupnost. Dokumentarni film Jailbreak: Love on the Run raziskuje, kako je do vsega prišlo in kako sta Vicky in Casey na koncu končali.

Breaking the Silence: The Maria Soledad Case

Dokumentarec Breaking the Silence: The Maria Soledad Case se ukvarja z enim najtežjih primerov umorov v Argentini – umorom 17-letne Marie Soledad Morales, ki se je zgodil leta 1990. Mario je ugrabil njen takratni fant Luis Tula in jo ‘predal’ Guillermu Luqueju, sinu pomembnega politika. Bila je zadrogirana in posiljena, na koncu pa je umrla zaradi prevelikega odmerka in bila zapuščena ob cesti. Domnevajo, da so bili poleg Tule in Luqueja vpleteni tudi drugi sinovi močnih politikov, a sta bila na koncu obsojena le ona.

Njen primer je povzročil izjemno medijsko pozornost in javno obsodbo zaradi zaščite storilcev. Dokumentarni film gre v bistvo primera in prinaša intervjuje s ključnimi ljudmi. Danes je Maria simbol boja proti nasilju nad ženskami in njen primer je zaslužen za več govora o tem in za uvedbo femicida v kazenski zakonik Argentine.

novi true crime naslovi

An Invisible Victim: The Eliza Samudio Case

Primer izginotja 25-letne Elize Samudio in njenega štirimesečnega sina leta 2010 je bil na vseh naslovnicah brazilskih medijev. Primer je bil deležen pozornosti tudi zato, ker je bil njen fant in oče otroka Bruno Fernandes de Souza, slavni nogometni vratar. Bruno in drugi pomagači so bili na koncu obtoženi njenega umora, vendar trupla, tako kot trupla otroka, niso nikoli našli. Dokumentarni film An Invisible Victim raziskuje, kako je Brunov zvezdniški status Elizi preprečil zaščito, ko jo je potrebovala. Pred izginotjem ga je namreč prijavila zaradi nasilja, nato pa je njuno razmerje zanikal. Spremljamo dogodke pred njenim izginotjem in intervjuje z vpletenimi v primer.

Foto: Netflix, Pexels

Naloži več
Zapri