Serija Bad Monkey je nepričakovana uspešnica pri občinstvu in kritikih. Jo gledate?
Serija Bad Monkey je nepričakovana uspešnica pri občinstvu in kritikih. Jo gledate?

Serija Bad Monkey je nepričakovana uspešnica pri občinstvu in kritikih. Jo gledate?

Ena od televizijskih serij, ki je morda šla mimo vašega radarja, a je uspešnica pri občinstvu in kritikih, je Bad Monkey. Gre za drama-komedijo, v kateri glavno vlogo igra ameriški igralec Vince Vaughn. Vaughna, znanega po komedijah v zgodnjih 2000-ih, pa tudi v zgodnjih 2010-ih, že dolgo nismo videli v takšni vlogi. Zadnje čase se redko pojavlja na filmskih platnih, nazadnje pa smo ga videli v dramah True Detective in Brawl in Cell Block 99. Bad Monkey se vrača h koreninam, kar je gledalcem všeč.

Bad Monkey
Bad Monkey

Krimi-komedija

Bad Monkey je kriminalna komedija, ki spremlja Andrewa Yancyja (Vaughn). Je nekdanji detektiv, ki zdaj dela kot inšpektor restavracij na Floridi. Ko turist med ribolovom v oceanu najde človeško roko, Andrewa ta dogodek vrne k njegovim detektivskim koreninam, pa tudi v svet pohlepa in korupcije. Kot pove naslov serije, se pojavi tudi majhna opica.

Za razliko od kulture popivanja, v kateri živimo že kar nekaj let, je Bad Monkey na Appleu prikazan epizodo za epizodo, kar je morda celo eden od razlogov, zakaj je tako priljubljen pri občinstvu. Na voljo je deset epizod, od katerih je bilo do zdaj izdanih pet. Bad Monkey je posnet po istoimenski knjigi, avtor pa je Bill Lawrence, človek za priljubljenimi serijami Scrubs, Ted Lasso in Shrinking. Ob Vinceu Vaughnu nastopajo še Michelle Monaghan, Rob Delaney, L. Scott Caldwell, Jodie Turner-Smith, Crystal pa igra opico.

Bad Monkey
Bad Monkey

Nepričakovan zadetek

V morju novih serij, ki izhajajo skoraj vsak dan, številni odlični naslovi pogosto ostanejo neopaženi. Bad Monkey je uspešnica pri kritikih, ki so jo na Rotten Tomatoes ocenili z visokih 92 %. Vendar se zdi, da se o njej ne govori toliko. Ob napovedi serija ni bila ena tistih, ki jih komaj čakamo, a se je izkazalo, da gledalci zdaj komaj čakajo do novega tedna, da izide še ena epizoda. Uspeh serije lahko pripišemo njenemu preprostemu zapletu in enostavnosti gledanja, pa tudi Vaughnovemu značilnemu komičnemu slogu. Da si občinstvo želi čim več lahkotnih zabavnih vsebin, ki jim ni težko slediti, dokazuje tudi Bad Monkey.

Glede na to, da se na epizodo čaka teden dni, bo serija izšla do 9. oktobra, kar pomeni, da bi se do takrat lahko znašla na vrhu najbolj gledanih serij na pretočnih platformah. Njen uspeh odpira možnost tudi za drugo sezono, a na to informacijo bomo morali še malo počakati.

Če še niste prepričani, da je Bad Monkey nova uspešnica, si oglejte spodnji napovednik.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri