Še niste naveličani filmskega naslova Dune? Imamo dobre novice, letos prihaja tudi serija!
Še niste naveličani filmskega naslova Dune? Imamo dobre novice, letos prihaja tudi serija!

Še niste naveličani filmskega naslova Dune? Imamo dobre novice, letos prihaja tudi serija!

Ne motimo se, če rečemo, da je bil najbolj pričakovan film leta Dune: Peščeni planet, 2. del. Nadaljevanje te slovite znanstvenofantastične serije je izšel konec februarja letos in navdušil javnost. To je verjetno najboljši ZF film vseh časov in to res veliko pove. Ker predvidevamo, da se vsebine še niste nasitili, imamo za vas dobro novico – prihaja serija! Napovedano je bilo, da bo Dune: Prophecy prispel na HBO Max jeseni. Tukaj je vse, kar vemo.

Dune Prophecy

Bene Gesserit

Dune je kot roman prvič objavil Frank Hubert leta 1965, prvo filmsko priredbo pa je leta 1984 posnel David Lynch, a ni bila uspešen film. Takrat je bilo preprosto preveč za prebaviti. Zato so bila do Denisa Villeneuva, ki je leta 2021 režiral Dune: Prvi del s Timotheejem Chalametom v glavni vlogi, velika pričakovanja. In ostalo je zgodovina. Film je postal velika uspešnica in je zaslužen za vrnitev občinstva v kinematografe po pandemiji, letos pa mu je sledil še uspešnejši drugi del. Villeneuve načrtuje tudi tretji film z naslovom Dune: Messiah.

Na presenečenje mnogih serija prihaja kmalu, a Paul Atreides tokrat ni v središču dogajanja. Dune: Prophecy se bo namreč osredotočila na to, kako je nastal Bene Gesserit. Naj vas spomnimo, da je Bene Gesserit ekskluzivno sestrstvo, katerega člani skozi leta telesne in duševne kondicije urijo svoja telesa in um, da pridobijo nadčloveške moči in sposobnosti, ki se drugim ljudem zdijo čarobne.

Dune: Prophecy

Serija bo postavljena 10.000 let preden se je Paul Atreides pridružil Fremenom in sprožil alarm na Arrakisu ter se spopadel s Harkkoneni. Spremljamo dve sestri, Valyo in Tulo Harkkonen, ki sta ustanovili Bene Gesserit. Sestre se morajo boriti proti silam, ki ogrožajo človeštvo. Zgodba je navdihnjena v romanu Sisterhood of Dune, ki sta ga napisala Kevin J Anderson in Brian Herbert, sin Franka Herberta, avtorja izvirne Dune.

Bene Gesserit je fascinanten del vesolja Dune. Zato smo veseli, da smo dobili celotno serijo, ki se osredotoča na linijo močnih žensk. Kar zadeva igralsko zasedbo, sestri Harkkonen igrata cenjeni igralki Emily Watson in Olivia Williams. Nastopajo tudi Mark Strong, Camilla Beeput, Sarah Lam, Jessica Barden in številni drugi. Čeprav je bilo rečeno, da bo pilotsko epizodo režiral Villeneuve, je odstopil, na njegovo mesto pa je prišla vrsta režiserjev. Ključna je bila Ann Foerster, znana po režiji Outlanderja.

Dune: Prophecy bo izšel jeseni, najavljamo pa ga spodaj.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri