Eric je trenutno najbolj gledana Netflixova miniserija. Ogledali smo si jo v enem dnevu
Eric je trenutno najbolj gledana Netflixova miniserija. Ogledali smo si jo v enem dnevu

Eric je trenutno najbolj gledana Netflixova miniserija. Ogledali smo si jo v enem dnevu

Trenutno najbolj gledan naslov na Netflixu je nova miniserija Eric. Gre za kriminalno dramo, ki delno temelji na resničnem dogodku. Najbolj znano ime je zagotovo Benedict Cumberbatch, ki igra eno glavnih vlog. Takoj ko je izšel prvi napovednik, smo komaj čakali, da si ogledamo serijo, saj je izgledala kot še eno zanimivo delo Netflixa. Ogledali smo si vseh šest epizod in tukaj je naše mnenje.

Eric

Za kaj se gre?

Vincent Anderson (Cumberbatch) je lutkar, ki je ustvaril megapopularno otroško oddajo Good Day Sunshine. Je narcisoiden, alkoholik, ima težave v zakonu in je neizmerno ustvarjalen. Njegov svet se podre, ko nekega dne na poti v šolo izgine njegov devetletni sin Edgar (Ivan Morris Howe). Vincent, poln občutka krivde, ker naj bi ga tistega dne pospremil, težko prenaša izginotje in postane nemogoč in prepirljiv. V tej žalosti zgrabi Edgarjeve risbe Erica, modre pošasti, in se obsedeno loti ustvarjanja lutke, prepričan, da se bo Edgar vrnil, če mu uspe Erica prikazati na televiziji.

Hkrati z Vincentom spremljamo tudi zgodbo njegove žene Cassie (Gaby Hoffman) in glavnega detektiva Michaela Ledroita (McKinley Belcher III), ki še vedno ne moreta iz rok izpustiti primera izginotja mladeniča pred desetimi meseci.

Eric

Vsak išče svoje mesto

Poleg samega primera, glede na to, da je postavljen v 80. leta prejšnjega stoletja v New Yorku, Eric pravzaprav podaja pregled tistega časa skozi porast kriminala, epidemije brezdomcev ter aidsa in homofobije. Vse to je povezano z Edgarjevim izginotjem in spremljajočimi kriminalnimi dejanji, ki jih preiskuje detektiv Ledroit. Eric postavlja vprašanje, kje so prave pošasti? Medtem ko ponuja vpogled v širšo sliko družbe v tistem času, serija pripoveduje zgodbe navadnih ljudi, pa naj gre za otroka, gejevskega afroameriškega detektiva, žensko v nesrečnem zakonu, brezdomce v podzemlju ali očeta.  Od Erica smo se naučili, da vsak išče svoje mesto v tem kaotičnem svetu.

Eric

Naše mnenje

Čeprav je temačna miniserija, je Eric lahek za popivanje. Cumberbatch se odlično znajde v vlogi očeta, ki je nekoliko odmaknjen od realnosti, dobro pa mu stoji tudi Hoffman. Njuni prizori zakonskih prepirov so eni izmed najbolj prepričljivih, kar smo jih videli, tako zelo, da pomislite, da sta res v zakonu, ki razpada. Nismo odraščali v New Yorku v osemdesetih, vendar lahko rečemo, da je njegova živahnost uspešno prikazana in je odlična kulisa za takšno zgodbo. Skozi šest epizod so zelo harmonično vpete tudi različne družbene teme, ki nikoli ne delujejo vsiljeno. Vse je zelo pristno, od videza New Yorka do igre in najmanjših vlog.

Če še niste, toplo priporočamo, da si čim prej ogledate Erica, najavo pa objavljamo spodaj:

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri