Na Max kmalu prihaja kontroverzna srbska politična serija. Zanimanje je veliko
Na Max kmalu prihaja kontroverzna srbska politična serija. Zanimanje je veliko

Na Max kmalu prihaja kontroverzna srbska
politična serija. Zanimanje je veliko

Težko pričakovana serija Sablja o atentatu na srbskega premierja Zorana Đinđića bo premierno predvajana v ponedeljek, 4. novembra, na pretočni platformi Max. Ponudba vključuje prvi dve od skupno osmih enournih epizod.

Sablja

Piše se leto 2003, po atentatu na srbskega premierja Zorana Đinđića država tone v kaos. Razglasili so izredne razmere. Danica, mlada novinarka v vzponu, poskuša raziskati ozadje atentata. Policijski inšpektor Boris počasi odkriva napake v preiskavi in ​​razkriva verigo korupcije, ki vodi do zločinov iz devetdesetih. Mladi zločinec Uroš se vse bolj zapleta v delovanje kriminalnega klana, ki je izvedel atentat, in vse težje se reši iz vrtinca, v katerem se je znašel. V želji, da bi prišli do resnice, vsi trije postanejo žrtve sistema, ki ga skušajo razkrinkati.

Sablja

Serija Sablja je ena od osmih serij s celega sveta, ki so bile izbrane v glavno tekmovalno selekcijo festivala v Cannesu – Cannesseries 2024. Nagrado za posebno interpretacijo je prejela celotna igralska zasedba serije. Predpremiera serije je bila tudi na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu. Na festivalu Serial Killer, ki je potekal septembra letos, je prejela nagrado Primetime Killer za najboljšo serijo.

V glavnih vlogah nastopajo Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Milica Gojković, Lazar Tasić, Feđa Štukan, Jasna Đuričić, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Zlatko Burić, Dubravka Kovjanić, Bojan Navojec in številni drugi. Ustvarjalca in režiserja serije sta Vladimir Tagić in Goran Stanković. Skupaj z Dejanom Prćićem, Marjanom Alčevskim, Majo Pelević sta tudi soscenarista.

Serija je nastala v produkciji RTS, This and That Productions in Agitprop.

Sablja

Foto: PR

Naloži več
Zapri