“Sugar” – nova detektivska serija, ki presega vsa pričakovanja
“Sugar” – nova detektivska serija, ki presega vsa pričakovanja

“Sugar” – nova detektivska serija, ki presega vsa pričakovanja

Pred kratkim so na pretočni platformi Apple TV+ predvajali novo detektivsko serijo. Zadevni naslov je Sugar, v katerem glavno vlogo igra Colin Farrell. Po antologijski seriji Pravi detektiv slavnega irskega igralca spet vidimo v detektivski obleki in potrebno je reči, da smo navdušeni.

Za kaj se gre?

Če ste med tistimi, ki pozorno spremljate igralsko pot Colina Farrella, zagotovo veste, da je v svoji bogati karieri pogosto igral detektivske vloge. Najprej je upodobil Sonnyja Crocketta v filmu Miami Vice, nato pa detektiva Raya v hvaljeni antologiji True Detective. Zdi se, da so mu te vloge usojene in v novi seriji Sugar ponovno upodablja lik detektiva.

V središču dogajanja je John Sugar, detektiv, ki je v svojem delu neprekosljiv. Prav zaradi vseh njegovih vrhunskih sposobnosti ga najemajo po vsem svetu za najbolj zapletene primere. Po vrnitvi iz Tokia Johna v Los Angelesu čaka nova naloga. Izgine namreč vnukinja slavnega hollywoodskega producenta Jonathana Siegla in tu na sceno stopi Sugar. Ker tega zasebnega detektiva močno navdihujejo stari hollywoodski kriminalistični filmi, se iz njih nenehno uči, kako povezati namige in učinkovito rešiti dani primer. Ko pa bolje spozna družino Siegel, postane očitno, da Olivijino izginotje ni tako preprosto. Ko dnevi hitro minevajo, bodo sledile številne sumljive okoliščine in umori – in sam Sugar je v nevarnosti.

Je to Farrellova najboljša vloga dosedaj?

Od uvodnega prizora, ki estetsko spominja na film Mesto greha, prek posnetkov iz starih hollywoodskih filmov, pa vse do Los Angelesa, ki daje pridih osemdesetih – Sugar je zagotovo eno najbolj nepričakovanih presenečenj letošnjega leta. Glavni junak jasno pove, da ne mara nasilja in da raje mirno rešuje detektivske naloge. Zna pa pogosto pokazati svojo slabo stran. Vsi ti raznoliki odtenki dajejo gledalcu možnost, da se popolnoma vživi v tega fiktivnega junaka – in v tem je edinstvenost serije. Po drugi strani pa že sam zaplet, natančneje izginotje vnukinje hollywoodskega producenta, vnaša dinamiko, ki se skozi naslednje epizode nenehno stopnjuje.

Ostaja nam še ogled zadnje epizode, katere premiera je predvidena za 17. maj. In glede na vse, kar smo videli do sedaj, lahko mirno rečemo, da je to ena najboljših vlog Colina Farrella.

IMDb ocena – 7.8

Journal ocena – 9

Foto: Sugar / IMDb; Video: YouTube

Naloži več
Zapri