Če vam je bila všeč serija o bratih Menendez, potem si morate ogledati tudi teh 5 resničnih zgodb
Če vam je bila všeč serija o bratih Menendez, potem si morate ogledati tudi teh 5 resničnih zgodb

Če vam je bila všeč serija o bratih Menendez, potem si morate ogledati tudi teh 5 resničnih zgodb

Trenutno najbolj gledan naslov na Netflixu in tema številka ena zadnjega tedna je druga sezona antologijske serije Monster. Sledi zgodbi bratov Lyla in Erica Menendeza, znanih po zloglasnem umoru lastnih staršev, očeta Joseja in matere Kitty. O tej seriji ima vsak svoje mnenje, tudi brata sama, ki sta se oglasila in obsodila serijo zaradi napačnega prikazovanja dogodkov. Če ste si že ogledali vseh devet epizod zgodbe o Lylu in Eriku Menendezu, vam priporočamo, da si ogledate naslednjih pet serij po resničnih dogodkih.

serije prema istinitom slučaju

The Act

Če obstaja serija in primer, ki sta najbolj podobna Menendezu, je to The Act. Miniserija spremlja tudi resničen in dobro znan primer umora staršev. DeeDee Blanchard je preveč zaščitniška mati. Njena hči Gypsy Rose trpi za vsemi boleznimi, ki si jih lahko zamislite. V resnici pa trpi za Munchausenovim sindromom, torej namišljeno boleznijo, ki jo je povzročila njena mama, zaradi katere je zbolela, da bi Gypsy za vedno ostala z njo. Ko želi Gypsy iz tako strupenega razmerja, njeno iskanje neodvisnosti odpre Pandorino skrinjico laži in se usodno konča za DeeDee.

serije prema istinitom slučaju

Love & Death

Elizabeth Olsen, Jesse Plemons in Lily Rabe so odlična igralska zasedba miniserije Love & Death, ki je zanimiva do samega konca. Gre za primer Candy Montgomery, ki jo v seriji igra Olsen, in njen ‘primestni zločin’. Je dobra prijateljica s sosedo Betty Gore (Rabe), s katero ima veliko skupnega. Skupaj pojeta v zboru metodistične cerkve, njuni hčerki sta najboljši prijateljici, njuna moža imata dobro službo. Toda pod površjem njunega na videz popolnega življenja obe ženski kipijo od frustracij in neizpolnjenih želja. Ko Betty izve, da Candy spi z njenim možem (Plemons), bo nekdo umrl.

serije prema istinitom slučaju

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Če vam je bila zgodba o Lylu in Eriku Menendezu všeč zaradi njenega ustvarjalca Ryana Murphyja, potem si oglejte še eno njegovo antologijsko serijo – American Crime Story, natančneje njeno prvo sezono The People v. O.J. Simpson. Ta serija, postavljena v zgodnja devetdeseta, v isto leto kot sojenje bratoma Menendez, sledi enemu najbolj znanih sojenj v zgodovini. O.J. Simpson je ubil svojo ženo, vendar je trdil, da je nedolžen. Iz medijsko pokritega sojenja je prišel nedolžen, nekaj let kasneje pa je spet končal v zaporu. V seriji ga igra Cuba Gooding Jr.

serije prema istinitom slučaju

Landscapers

Še ena neverjetna resnična zgodba je spremenjena v miniserijo, a tokrat s pridihom humorja. Landscapers spremlja tihi par srednjih let, Susan in Christopherja Edwardsa. Postanemo v središču velike preiskave, potem ko preiskovalci na dvorišču njune hiše izkopljejo dve trupli, za katera se izkaže, da sta Susanina starša. Susan in Christopherja igrata Olivia Coleman in David Thewlis.

serije prema istinitom slučaju

The Staircase

Michael Peterson je pisatelj zločinov, obtožen umora svoje žene Cathleen, potem ko je domnevno padla po stopnicah. Na Netflixu imate priljubljen (in rahlo pristranski) dokumentarec o primeru, danes pa priporočamo fiktivno miniserijo s Colinom Firthom in Toni Collette kot zakoncema. Potem ko je bil obtožen umora, je sledila dolga sodna bitka, ki je trajala 16 let. Michael je vedno trdil, da je nedolžen, vendar je na gledalcu, da mu verjame.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri