Umrla je zvezda serij Beverly Hills, 90210 in Čarovnice, ki so zaznamovale naše otroštvo
Umrla je zvezda serij Beverly Hills, 90210 in Čarovnice, ki so zaznamovale naše otroštvo

Umrla je zvezda serij Beverly Hills, 90210 in Čarovnice, ki so zaznamovale naše otroštvo

Shannen Doherty, znana po vlogi Brende v priljubljeni najstniški seriji Beverly Hills, 90210, je umrla, potem ko so ji leta 2015 odkrili raka na dojki. Stara je bila 53 let.

Shannen Doherty

“S težkim srcem potrjujem, da je umrla igralka Shannen Doherty,” je igralkina dolgoletna predstavnica za stike z javnostjo, Leslie Sloane, zapisala za revijo People. “V soboto, 13. julija, je po dolgih letih bitke z rakom izgubila boj. Ljubeča sestra, hčerka, teta in prijateljica je umrla v krogu svojih najbližjih, pa tudi svojega psa, Bowieja. Družina prosi za zasebnost, da bodo lahko žalovali v miru.”

Dohertyjeva je zaslovela z vlogo Brende Walsh v najstniški seriji Beverly Hills, 90210, ki so jo predvajali od leta 1990 do 2000. Ob tej seriji so odraščale številne generacije, pogosto so jo predvajali tudi na naši televiziji. Brenda je bila ena glavnih junakinj serije. Poleg Dohertyjeve pa so serijo proslavili še Jennie Garth, Jason Priestly, Tori Spelling, Brian Austin Green in Luke Perry, ki nas je prav tako zapustil pred petimi leti. Prav s Perryjevim likom – Dylanom, se je Brenda v seriji zaljubila. Doherty se je v Beverly Hillsu pojavila v 111 epizodah, preden je serijo zapustila ob koncu četrte sezone.

Shannen Doherty

Poleg Beverly Hillsa jo mlajše generacije prepoznajo tudi po vlogi v še eni uspešni seriji – Čarovnice. Serija spremlja tri sestre čarovnice, od katerih je Doherty igrala najstarejšo – Prue Halliwell. Kar zadeva njeno filmsko kariero, je nastopila tudi v najstniški klasiki – Heathers.

Dohertyjeva je leta 2015 zbolela za rakom na dojki in od takrat je odkrito spregovorila o kruti bolezni. Junija 2023 je povedala, da prejema obsevanje zaradi raka, ki se je razširil v njene možgane. Vodila je tudi podcast z naslovom Let’s Be Clear, v katerem je odkrito spregovorila o tem, kako je rak dojke vplival na njeno življenje.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri