Shrekova vrnitev na velika platna: Znan je datum prihoda novega dela animiranega filma
Shrekova vrnitev na velika platna: Znan je datum prihoda novega dela animiranega filma

Shrekova vrnitev na velika platna: Znan je datum prihoda novega dela animiranega filma

Priznati moramo, da smo ob spremljanju novic iz sveta filma dobili vtis, da obdobje, ki je pred nami, prinaša vrsto novih nadaljevanj tako živih kot animiranih filmov. Imamo vtis, da je recikliranje vodilni trend ameriške zabavne industrije, o čemer gotovo govori tudi dejstvo, da je bilo kar devet od desetih najbolj gledanih naslovov v preteklih letih – treba nadaljevati!

Lahko bi se igrali tudi igrico »Ugani, katera kino uspešnica bo naslednja dobila nadaljevanje?« in očitno bi imeli prav tisti, ki so kot odgovor na to (resda namišljeno) vprašanje predlagali Shreka.

Shrek

Kdaj v kinematografe prihaja novi film?

Producent Chris Meledandri je v intervjuju za Varitey namignil, da bi lahko animirani film Shrek kmalu dobil tudi peti del. Ne pravijo zaman, da kjer je dim je tudi ogenj, zato je bilo med vrsticami razbrati, da skuša obnoviti sodelovanje z igralci, ki so posodili glasove v izvirniku.

Gre za Mika Myersa, Cameron Diaz in Eddieja Murphyja, ki je že večkrat priznal, da bi se z veseljem podal v to avanturo. Novica, ki je te dni prispela iz DreamWorksa, je potrdila omenjena ugibanja – novo nadaljevanje filma Shrek z originalno igralsko zasedbo bo v kinematografe prispelo 1. julija 2026. Režiral bo Walt Dohrn, ki je pred tem sodeloval pri drugem in tretjem nadaljevanju. Podrobnosti o zgodbi še niso znane.

A tudi tu se ne konča …

In da to morda ni edini samostojni projekt iz franšize Shrek, je Eddie Murphy priznal, da bi si želel, da bi njegov lik Osel dobil svoj film. To idejo zagotovo vodi uspeh animiranega filma Puss Boots: The Last Wish, ki je nekakšen spin off Shreka. Kakor se stvari odvijajo, se morda ta želja kmalu uresniči …

 

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri