Predstavljamo prvi vpogled v novo sezono Stranger Things. Komaj čakamo, da pride!
Predstavljamo prvi vpogled v novo sezono Stranger Things. Komaj čakamo, da pride!

Predstavljamo prvi vpogled v novo sezono Stranger Things. Komaj čakamo, da pride!

Globalni fenomen, znan kot Stranger Things, je osvojil občinstvo že od prve epizode. Čeprav se na samem začetku ni vedelo, ali bo sploh realizirana druga sezona, je seriji uspelo priti do pete sezone, ki je hkrati tudi zadnja. Serija, ki se je začela kot pustolovščina treh prijateljev – Mikea, Dustina in Lucasa, ki so iskali izgubljenega prijatelja Willa, se počasi bliža koncu. Bratje Duffer so se namreč po več kot uspešni četrti sezoni lotili ustvarjanja epskega finala zgodbe Stranger Things.

Po skoraj letu in pol od novice, da se začenja razvoj zapleta za peto sezono in da se piše scenarij, je stekla tudi produkcija zadnje sezone. Objavljena je bila fotografija celotne zasedbe skupaj z opisom “This is a code red” in napovedjo zadnje sezone, ki smo jo pričakovali od sekunde, ko smo gledali zadnji del četrte sezone. Netflix je zdaj izdal tudi prvi pogled na peto sezono in razkril, da so že na polovici snemanja.

Peta sezona

Po videu sodeč se vsi liki vračajo, napoved bratov Duffer pa je namignila, da se bo celotna zgodba vrnila na začetek in zaokrožila odnose. Še več, Matt Duffer je za Guardian povedal, da bo zadnja sezona kot prva – na steroidih. Poleg tega so povedali, da je to morda konec sage, nikakor pa ne konec vesolja Stranger Things.

Zadnje epizode se bodo odvijale v Hawkinsu in bodo na glavo. Pri tem pa ne vemo, ali pričakujemo kakšen časovni preskok zaradi zamude pri snemanju zaradi stavke SAG-AFTRA. Snemanje se je začelo, vendar se predvideva, da bomo sezono videli šele konec leta 2025 ali celo v začetku leta 2026.

Serija, ki je osvojila ves svet

Spomnimo, Stranger Things smo na malih zaslonih prvič videli leta 2016. Kmalu po premieri prve sezone je serija postala tudi ena najuspešnejših izvirnih serij v produkciji Netflixa. Vsak lik v tej seriji spremlja resnično intrigantna zgodba. Ravno zaradi tega smo se tako navezali nanje. Po uspešni prvi sezoni ljubitelji te serije niso ostali ravnodušni niti ob drugi niti tretji sezoni, po skoraj treh letih premora pa je poleti 2022 končno prišlo težko pričakovano četrto nadaljevanje.

Natančneje, prvi del smo spremljali maja 2022, medtem ko smo veliki finale sezone imeli priložnost spremljati v začetku julija istega leta. Treba je reči, da nas je četrta sezona preprosto navdušila in komaj čakamo na zadnji del tega svetovnega fenomena.

Foto: IMDb, Twitter, Instagram (@netflix)

Naloži več
Zapri