The Last Showgirl je film, ki je življenjska vloga za Pamelo Anderson
The Last Showgirl je film, ki je življenjska vloga za Pamelo Anderson

The Last Showgirl je film, ki je
življenjska vloga za Pamelo Anderson

Ocene 3.5, 5,5, 4,7, 2,8 so tiste, ki so na strani IMDB povezane z doslej najbolj znani filmski dosežki Pamele Anderson. Zadnja po vrsti je ugledna ocena 7,6 in po razpoložljivih informacijah prinaša njeno najboljšo karierno igralsko uspešnost.

To je film The Last Showgirl, kjer ji je zaupana naslovna vloga plesalke Shelly, zvezde nekdanjega zabavnega programa, ki je bil izvajan v Las Vegasu. Zgodba se prične  v trenutku, ko se je predstava končala, in se je znašla na presečišču svoje kariere. Pri tem je prihodnost videti drugače, ko imate 50 let, ne 20 let, in vaša edina karierna veščina je ples.

Pamela Anderson
Pamela Anderson

The Last Showgirl

Film, katerega režiserjevo taktirko je prevzela Gia Coppola, vnukinja velikega režiserja Francis Ford Coppole, nas popelje za kuliso velikega bleščečega mesta, ki nikoli ne spi. Prav tako nas popelje za prizorišče, kjer se sicer pojavljajo razkošne predstave, v trenutke, ko se reflektorji in neonski napisi ugasnejo in kostumi dotrajajo.

Poleg Pamele Anderson, imajo vloge v filmu tudi Dave Bautista, Kiernan Sidela in Jamie Lee Curtis. Film je imel premiero na letošnjem filmskem festivalu v Torontu in se znašel v glavnem programu drugega prestižnega filmskega festivala – tistega na San Sebastianu. Scenarij je prilagojen po neizvedeni predstavi Body of Work scenaristke Kate Gersten, ki je znana po serijah Mozart in the Jungle in The Good Place.

The Last Showgirl

Vloga življenja za Pamelo Anderson

Eno je zagotovo – priča smo renesansi kariere Pamele Anderson. Pogosto je izzivala kot igralka, tukaj pa je pokazala, kako za ob primerni vlogi igrati. Le malo jih je že stavilo nanjo, zdaj pa je njeno ime omenjeno na širšem seznamu kandidatov za najboljšo igralko na prihajajoči akademiji. Moramo priznati, to je scenarij, ki je bil do pred dvema letoma nepredstavljiv.

Kljub odličnim prvim pregledom film še vedno nima uradnega distributerja, zato ni znano, kdaj ga bomo imeli priložnost videti na velikih platnih. Ena stvar je zagotovo – to je naslov, ki se ga resnično veselimo.

Foto: Profimedia, Promo

Naloži več
Zapri