Lyle in Erik Menendez: Danes na Netflix prihaja njun novi dokumentarec
Lyle in Erik Menendez: Danes na Netflix prihaja njun novi dokumentarec

Lyle in Erik Menendez: Danes na Netflix
prihaja njun novi dokumentarec

Pomp okoli serije Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story se je zdaj nekoliko polegel. Gre za enega najbolj gledanih naslovov na Netflixu, ki je dodobra razdelil občinstvo. Čeprav je večina gledalcev serijo že pogledala, nas tokrat čaka dokumentarec. Preprostega naslova The Menendez Brothers, novi film raziskuje življenjsko zgodbo bratov Menendez. Če ste torej že pogledali Monsters in se želite izogniti neskončnemu iskanju informacij na spletu, a bi radi izvedeli več o bratih, je pravi čas, da se posvetite temu dokumentarcu. Tukaj so podrobnosti.

The Menendez Brothers

Kdo sta brata Menendez?

Ponovimo. Lyle in Erik Menendez sta brata, ki sta leta 1989 ubila svoja starša, očeta Joseja in mamo Kitty. Čeprav sprva nista priznala zločina, so ju ujeli in obtožili. Sojenje se je začelo leta 1993, njuna obramba pa se je osredotočila na motiv, za katerim stojita še danes. Starša naj bi ubila zaradi stalnega strahu, saj naj bi ju Jose spolno, fizično in psihično zlorabljal. Nista videla izhoda in bala sta se za svoji življenji. Tožilstvo pa je trdilo, da je bil pravi motiv finančne narave, saj naj bi brata vedela, da bosta podedovala vse premoženje po smrti Joseja in Kitty. Ni jima pomagalo niti to, da sta po umoru dneve preživljala v razkošju, kupovala luksuzne stvari in potovala na draga potovanja.

Kljub temu so mnogi družinski člani stopili na njuno stran in pričali o Josejevi strogi in avtoritarni naravi. Na koncu sta bila brata obsojena na dosmrtno kazen brez možnosti pogojnega izpusta. Velik del javnosti verjame njuni zgodbi o zlorabi in meni, da bi morala biti izpuščena iz zapora. Od takrat so bili o njima posneti številni intervjuji, dokumentarci ter igrane serije in filmi. Zdaj pa prihaja čas, da svojo zgodbo povesta sama.

The Menendez Brothers

Kaj bo zajemal novi dokumentarec?

Zaradi ponovnega zanimanja javnosti za primer in velike gledanosti serije, Netflix predstavlja tudi dokumentarec. The Menendez Brothers je naslov novega dokumentarnega filma, v katerem bosta brata zgodbo povedala s svojimi besedami. Dokumentarec bo preučeval desetletja gradiva, ki se nanašajo na ta zločin in na kasnejše sojenje. Čeprav morda ne bo ponudil vseh odgovorov na vprašanja, ki še vedno obkrožajo primer, pa prinaša drugačno perspektivo – tisto bratov Lyleja in Erika, ki sta za potrebe dokumentarca opravila avdio intervjuje. V filmu bodo tudi intervjuji z njuno sestrično Diane Vander Molen, tožilko Pamelo Bozanich, člani porote z njunega sojenja ter različnimi strokovnjaki in novinarji, ki so spremljali primer.

Dokumentarec bo na Netflixu na voljo v ponedeljek, 7. oktobra, napovednik pa si lahko ogledate v nadaljevanju.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri