Novi film Pedra Almodóvarja je na beneškem filmskem festivalu požel najdaljši aplavz doslej
Novi film Pedra Almodóvarja je na beneškem filmskem festivalu požel najdaljši aplavz doslej

Novi film Pedra Almodóvarja je na beneškem filmskem festivalu požel najdaljši aplavz doslej

V bogati filmografiji Pedra Almodóvarja bo imel vidno mesto prihajajoči film The Room Next Door. Gre namreč za njegov prvi celovečerec v angleškem jeziku. Spomnimo, lani je javnosti predstavil kratki neovestern Strange Way of Life, svoj prvi film v angleškem jeziku, v katerem sta glavni vlogi zaupani Pedru Pascalu in Ethanu Hawku.

In za svojo novo filmsko zgodbo je izbral odlično igralsko zasedbo na čelu z dvema oskarjevkama – Julianne Moore in Tildo Swinton. Zgodba filma temelji na romanu What Are You Going Through nagrajene pisateljice Sigrid Nunez in gotovo se vrača k tistemu, zaradi česar smo ga sploh vzljubili – upodobitvi močnih ženskih likov. Film je bil premierno prikazan na beneškem filmskem festivalu in je požel stoječe ovacije ter najdaljši aplavz doslej. Filmska ekipa je ploskala kar 17 minut.

The Room Next Door
The Room Next Door

Kaj skriva sosednja soba?

Hrbtenica zapleta filma je skrhan odnos med materjo in hčerko. Do zapleta pride, ko se v zgodbi pojavi oseba, ki ju bo poskušala ponovno združiti. Režiser je film, ki se dogaja v New Yorku, opisal kot zgodbo “o zelo nepopolni materi in njeni zagrenjeni hčerki, ki živita ločeni življenji zaradi globokega nesporazuma.”

Tilda Swinton igra nepopolno mamo in vojno novinarko Marto, Julianne Moore pa vlogo pisateljice Ingrid, njene prijateljice, s katero je obnovila stike. In medtem ko je Swintonova z Almodóvarjem že sodelovala pri kratkem filmu The Human Voice iz leta 2020, bo to prvo sodelovanje slavne režiserke s soigralko Moore.

The Room Next Door

Kdaj pride v kinematografe?

Film The Room Next Door je na premieri v Benetkah navdušil občinstvo. Temu v prid govori dejstvo, da je na letošnji izvedbi festivala požel najdaljši aplavz doslej. Kritiki so film pozdravili s komentarji o izjemnem nastopu Tilde Swinton, ki se sooča z neizbežno smrtjo. V kinematografe naj bi prišel decembra. Spodaj vas čaka njegov prvi napovedni video.

Foto: IMBd

Naloži več
Zapri