Trenutno najbolj gledan film na Netflixu je posnet tudi pri nas. Kakšni so prvi vtisi?
Trenutno najbolj gledan film na Netflixu je posnet tudi pri nas. Kakšni so prvi vtisi?

Trenutno najbolj gledan film na Netflixu je posnet tudi pri nas. Kakšni so prvi vtisi?

Ameriški akcijski film The Union je že od premiere 16. avgusta na vrhu lestvice najbolj gledanih naslovov na Netflixu pri nas. In to, kar je navedeno v naslovu, da je bil film delno posnet tudi pri nas, je morda najbolj zanimivo pri vsem tem. Vse ostalo je vredno pozabiti.

Film The Union (Zveza) so leta 2022 snemali na različnih lokacijah po Sloveniji, pri čemer je večina snemanj potekala v Piranu. Snemanje je bilo načrtovano za nekaj več kot dva tedna, to gostovanje pa je pomenilo do zdaj največji filmski projekt v Sloveniji. Vlada je za projekt prispevala kar 2,5 milijona evrov denarnega povračila. Pri projektu je sodelovalo več kot 340 slovenskih filmskih delavcev, ki so bili vključeni na različnih področjih: organizacija, produkcija, scenografija, tehnična ekipa ter kot asistenti v kostumografiji, filmski maski ter v sektorjih slike in zvoka. V projekt so vključili tudi številne vajence, poleg tega pa je sodelovalo še na stotine statistov.

The Union
The Union

Ko junak postane sosednji fant

Naslovni vlogi sta zaupani Marku Wahlbergu in Halle Barry, to pa je njuno prvo sodelovanje. Tisti, ki poznajo vsebine, ki jih spremljamo na domačih televizijah, bodo dobro poznali tudi preostale ugledne obraze. Številne smo namreč do nedavnega vsak dan srečevali prek ponovitev detektivskih serij – J.K. Simmons (The Final Strike), Dana Delany (The Body as Evidence) in Lorraine Bracco (Girls on a Mission). Film The Union je režiral Julian Farino, mož velike srbske igralke Branke Katić.

Zdaj, ko smo pokrili osnove, se vrnimo k delu, kjer omenjamo, kako je film vreden pozabe. Zaplet te vohunske akcijske komedije spremlja gradbenega delavca Mika, navadnega fanta iz soseske, ki je na povabilo svoje srednješolske ljubezni Roxanne rekrutiran v elitno vohunsko organizacijo. Pred njega je postavljena pomembna naloga in zaradi nje se poda na nevarno misijo … To je dejanje, ki ste ga slišali in videli že neštetokrat. Klasičen posnetek, ki je lahko resnično uspešen, če je dobro narejen. V tem primeru je bilo prav to storjeno.

The Union
The Union

Delo opravljeno

Mark in Halle se obnašata, kot da si nista vzela odmora od svojega dela, dobro sta zaslužila in to je to, in radi verjamemo, da sta se pri tem zelo zabavala. Film The Union zagotovo ne bo uvrščen med njegove najboljše dosežke. Nič kriminalno slabega ni, le da je že videno v boljših verzijah. Vprašanje, ki se pravzaprav vleče skozi ves film, je “Kdo je izbral to pričesko za naslovnega junaka?” – v tem segmentu bi zagotovo lahko naredili boljše.

Navsezadnje ta naslov služi svojemu namenu – ponuja odvračanje pozornosti v trenutkih, ko si želimo ogledati nekaj, kar od nas zahteva preveč angažiranosti. Če ste želeli boljšo akcijsko komedijo, si oglejte nedavno dodani naslov Operation Fortune: Ruse de Guerre na Netflixu.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri