Predstavljamo vam žalostne filme, ki jih morda še niste videli in vas bodo zagotovo spravili v jok
Predstavljamo vam žalostne filme, ki jih morda še niste videli in vas bodo zagotovo spravili v jok

Predstavljamo vam žalostne filme, ki jih morda še niste videli in vas bodo zagotovo spravili v jok

Filmi lahko v nas vzbudijo najrazličnejše občutke. Smeh, veselje, jezo in celo stres. Filmi pa imajo tudi veliko moč, da se dotaknejo naših src in nas spravijo v jok. Moramo priznati, da včasih prižgemo film ravno zato, ker potrebujemo potočiti nekaj solz. Žalostni filmi so nekaj najboljšega, kar smo jih videli, saj je veliko lažje posneti film, ki bo napet in dramatičen, kot pa tistega, ki bo v jok spravil milijone ljudi. Zato smo danes izpostavili prav takšne. Oglejte si te filme in pripravite robčke.

romantični filmovi s tužnim krajem

The Way We Were

Kultni film iz leta 1973 z Barbro Streisand in Robertom Redfordom, The Way We Were, pogosto ostane neopažen. Ni dvoma, da vas bo ta film pustil s solzami v očeh. Romantični film The Way We Were spremlja Katie in Hubbella, par, ki si ne moreta biti bolj različna. Ona je glasna politična aktivistka, ki kljubuje pravilom, on pa tipičen športnik in vseameriški fant. Bo njuna ljubezen kljub socialnim razlikam preživela? Žalosten film, ki prikazuje, kako ljubezen in prijateljstvo včasih nista dovolj v romantičnih odnosih. Režiral ga je legendarni Sydney Pollack, eden od scenaristov pa je Francis Ford Coppola.

tužni filmovi

Grave of the Fireflies

Ta film vas ne bo le spravil v solze, ampak boste verjetno neustavljivo jokali. Gre za film Studia Ghibli iz leta 1988, ki para srce. Zgodba spremlja dečka Seito in njegovo mlajšo sestro Setsuko. Živijo na Japonskem ob koncu druge svetovne vojne. Ko ju ameriško bombardiranje loči od staršev, očeta, ki je vojak, in matere, ki je umrla zaradi poškodb, se morata brat in sestra popolnoma zanesti drug na drugega, ko se borita za preživetje.

tužni filmovi

Close

Lani je bil eden od kandidatov za oskarja za najboljši mednarodni film belgijski Close. To je čudovit film, za katerega ne pričakujete, da vas bo tako prizadel. Leo in Remi sta dva 13-letnika, ki ju veže tesno prijateljstvo. Sta vedno skupaj, prespita in se pogosto družita. V tem ne vidita nič čudnega, a ko kolegi v šoli začnejo namigovati, da je med njima nekaj več, Leota začne to motiti. Kmalu se njuno prijateljstvo pretrga in konča s tragičnimi posledicami. Close je film o prijateljstvu in odgovornosti, ki vas bo ganil in spravil v jok.

tužni filmovi

Marcel the Shell with Shoes On

Ne spomnimo se, kdaj smo nazadnje gledali tako zdrav film, kot je Marcel the Shell with Shoes On. Gre za animirano dramo, ki je žalostna, vesela, čustvena in smešna. Režiser dokumentarnih filmov Dean Fleisher-Camp (tudi ustvarjalec) v Airbnbju, kjer živi, ​​sreča Marcela, školjkico s čevlji, in se odloči o njem posneti dokumentarec. Marcel živi s svojo babico Connie v istem Airbnbju. Školjka je čudovita in zaradi celotne zgodbe začneš malo bolj ceniti življenje.

tužni filmovi

Attica

Včasih ni nič bolj žalostnega od resničnih življenjskih zgodb. Attica spremlja znameniti upor leta 1971 v zloglasnem istoimenskem ameriškem zaporu. Neverjetna zgodba o nasilju in rasizmu, ki ga trpijo jetniki zapora, ki pravzaprav predstavlja širši politični problem Amerike. Gre za upor zapornikov, ki so ‘prevzeli oblast’ v zaporu in zahtevali reformo zaporniškega sistema. Zahtevali so osnovne človekove pravice. Attica je surov pogled na dogodek, ki te ne pusti ravnodušnega.

tužni filmovi

Your Name

Anime Your Name spremlja dva najstnika, Takija, ki živi v Tokiu, in Mitsuho, ki živi v majhnem gorskem mestu na Japonskem. Nikoli se nista srečala, a delita globoko in čarobno vez, ko ugotovita, da ponoči zamenjata telesi. Taki postane Mitsuha in obratno. Stvari se še bolj zapletejo, ko se odločita za osebno srečanje. Your Name je film, ki si zasluži veliko več pozornosti. Ima žalostno zgodbo z zapletom, zaradi česar je eden najbolj čustvenih filmov, kar smo jih videli v zadnjem času.

tužni filmovi

The Color Purple

Ob omembi imena Steven Spielberg večina ljudi takoj pomisli na filme, kot so Jaws, Indiana Jones ali Jurski park. Eden največjih režiserjev vseh časov ima vrsto filmov, pri žalostnih pa bi zagotovo vsak omenil Schindlerjev seznam. Vendar smo se odločili, da vam priporočimo še enega – The Color Purple. Morda eden manj znanih Spielbergovih filmov, a tudi eden najboljših. The Color Purple je film iz leta 1985, ki spremlja Celie (Whoopi Goldberg), temnopolto žensko z ameriškega juga, ki poskuša najti svojo identiteto po štirih desetletjih trpinčenja zaradi očeta, moža in drugih. Film vam bo globoko segel v srce, konec lanskega leta pa je izšel remake.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri