Spektakularen nastop poln emocij pevke Celine Dion na otvoritvi olimpijskih iger navdušil gledalce
Spektakularen nastop poln emocij pevke Celine Dion na otvoritvi olimpijskih iger navdušil gledalce

Spektakularen nastop poln emocij pevke Celine Dion na otvoritvi olimpijskih iger navdušil gledalce

Glasbena diva Celine Dion se je ob samem zaključku otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Parizu vrnila na odre z veličastnim nastopom.

Dejansko je njena izvedba klasike: L’Hymne à l’amour legendarne Edith Piaf, izvedena na prvi etaži Eifflovega stolpa, eden najbolj impresivnih posnetkov sinočnje otvoritvene slovesnosti. Tudi dež, ki je neumorno padal, ga ni zmotil, še več, dal mu je dodaten čar. Spodaj vas čaka več o nastopu Celine Dion.

Prevzeta s čustvi

To je bil njen prvi nastop po koncu svetovne turneje in umiku iz javnosti, potem ko so ji diagnosticirali sindrom okorele osebe. Je avtoimunska motnja, ki se pojavi, ko imunski sistem napade zdrava tkiva. Ta progresivna motnja lahko pomembno vpliva na kakovost življenja prizadete osebe in negativno vpliva na vsakodnevno delovanje telesa.

Pevka je o svojem boju s to boleznijo odkrito spregovorila v nedavno izdanem dokumentarcu I Am: Céline Dion.

Pevka se je v kratkem zapisu na družbenih omrežjih zahvalila za priložnost, da ponovno zapoje v enem svojih najljubših mest. Prav tako ni skrivala veselja, da ji je pripadla čast sodelovati v otvoritvenem programu. “Predvsem pa sem tako vesela, da slavim te neverjetne športnike z vsemi njihovimi zgodbami o žrtvovanju in odločnosti, bolečini in vztrajnosti”, je zapisala v objavi.

Slavna gostja presenečenja

V uradnem programu otvoritve poletnih olimpijskih iger je sodelovala tudi Lady Gaga, ki je s pomočjo 17 plesalcev poskrbela za pravi nastop na reki Seni. V svojem nastopu je utelešala duh francoskega kabareta s pesmijo Mon truc en Plume’ francoske umetnice Zizi Jeanmarie.

In medtem ko je bil to za ameriško glasbenico prvi nastop na olimpijskih igrah, je imela Celine Dion to priložnost že v ZDA. Na otvoritvi iger je nastopila s pesmijo The Power of Dream.

Lady Gaga

The Snoop Show

Celine Dion in Lady Gaga pa nista edini svetovno znani glasbenici, ki sta z udeležbo na olimpijskih igrah vzbudili zanimanje svetovne javnosti.

Ste kdaj pomislili, da boste videli Snoop Dogga nositi olimpijsko baklo? Tudi mi ne, a prav tak scenarij se je odvijal na pariških ulicah. Ameriški reper je eden zadnjih, ki je olimpijski ogenj ponesel po ulicah tik pred uradno otvoritvijo poletnih olimpijskih iger. Ta čast je pripadla tudi številnim njegovim kolegom, a moramo poudariti, da je Snoopovo sodelovanje poželo največ zanimanja.

Dopisnik iz Pariza

Snoop Dogg ima v Parizu res natrpan urnik. Poleg tega, da je bil zadnji dan štafete nosilec bakle, je bil tik pred odprtjem iger tudi eden od gostov gala večerje v organizaciji LVMH. Več o njej izveste tukaj.

Prav tako pa glasbenika čaka še ena zanimiva naloga – postal bo tudi reporter! Za ameriško televizijo NBC bo dopisoval in poročal s terena ter prinašal pogovore z olimpijci. Pri tej nalogi se mu bo pridružila dobra prijateljica Martha Stewart in verjamemo, da bodo njune dogodivščine razveselile družbena omrežja.

Snoop Dogg

Glasbeniki v drugih vlogah

Čeprav so bile dojemane predvsem kot športni dogodek, so olimpijske igre tudi v tej ediciji dobile epitet »slavnega«. Po Parizu potekajo številni dogodki, ki niso tesno povezani s športom, ampak zagon iger izkoriščajo za (samo)promocijo.

Tako pevka Ariana Grande skupaj z igralko Cynthio Erivo promovira svoje najnovejše filmsko delo – Wicked. Takrat se je udeležila tudi otvoritvene slovesnosti, a le kot gostja. Sledila je seveda nepogrešljiva fotografija pred Eifflovim stolpom, ki je ni izpustila z glasbenikom Pharrellom Williamsom, ki se je kmalu znašel kot ugleden modni obraz. Po drugi strani pa pevka Kelly Clarkson te igre spremlja kot televizijska komentatorka, njena prva naloga pa je bila komentiranje otvoritvene slovesnosti.

Naloži več
Zapri